Tampereella on kasvavamäärä olutravintola, joilla on ulosmyyntioikeudet ja niitä tulee koko ajan lisää. Näistä ravintoloista on kätevä noutaa laatujuomat ja osasta saa mukaan myös ruokaa.

Poimintoa päivitetään vielä! Uusimmat olutkaupat Tampereella ovat Sisko ja sen Veli sekä irlantilaspub O’Connell’sin olutkauppa. Nyt myös Sasorista saa olutta mukaan.

1Gastropub Tuulensuun ravintoloitsijoilla hyvä pöhinä – Tiskiltä huiman juomavalikoiman lisäksi ruokaa.

Tuulensuusta saa myös pääsiäiseen passeleita annoksia take awayna. Ja olutta on! Kuva: Juha Sorsa

À la carte -annostensa ohella Gastropub Tuulensuusta saa mukaan ruokajuomat, eli oluet, siiderit, miedot viinit ja lonkerot. Ei siis tarvitse marketeissa tungeksia!

2Plevnan olutkaupasta maltaiset mukaan miedoista kaikkein vahvimpiin – Kyytiin myös keittiön herkut

Koskipanimon myymälä, Kuvassa Sam Viitaniemi ja Marika Tähtinen-Hakala. Kuva Plevna

Panimoravintola Plevnalla on oma olutkauppa ravintolan yhteydessä ja se avasi myös verkkokaupan, josta voi valikoida ja maksaa noudettavat tuotteet etukäteen. Kylmäkaapeista voi myös näpsäkästi käydä noukkimassa mukaansa juomaa melkoisella makukirjolla miedoista vahvimpiinkin maltaisiin. Ravintolan erikoisuus panimon omien palkittujen oluiden lisäksi on se, että pienpanimosta saa myydä oluita laajemmalla skaalalla ulos, yli 5,5% vahvuisiakin. Valitsemiaan oluita voi ostaa helposti kannettavassa kuuden kappaleen Kuusikko-pakkauksessa tai suurempanakin satsina. Esimerkiksi 24 Boxiin mahtuu pari tusinaa olutta oman maun mukaan valikoituna -20% alennuksen kera!

3Pub Kultainen Apina avasi nouto-oluiden verkkotilausjärjestelmän – Myös kotimaisten olutpanimoiden tukipaketteja tarjolla

Pub Kultainen Apina on hyvien oluiden ja laatujuomien ystävien kohtaamispaikka jo vuodesta 1990. Pubin olutkaupan päätuote on olut, mutta löytyy valikoimista muitakin juomia. Olutkaupan erikoisuus ovat suomalaisten ja erityisesti paikallisten panimoiden monituotepakkaukset. Niitä ostamalla voi kätevästi tukea myös suomalaista työtä. Olutkaupasta löytyy mm. Kaleva Brewing Companyn 10-pack, Fat Lizard Sixpack, Mallassepät Tukipaketti ja jättikokoinen Coolhead Tukipaketti. Kaupasta löytyy luonnollisesti myös Pyynikin Käsityöläspanimon oluita. Tilauksen voi tehdä verkkokaupan ohella myös sähköpostitse: shop@pubkultainenapina.fi. Noutopäivät löytyvät ravintolan etusivuilta.

Olutkauppaan

4Olutta ja ruokaa Sisko ja sen Veli pubista

Tampellan ja Juhannuskylän oma kulttuurikapakka Sisko ja sen Veli -pubi myy myös juomatuotteitaan ja pian avataan myös verkkokauppa. Samasta paikasta voi noutaa myös Juhlatalon herkkuja.

Juomia voi noutaa ke 12-19, to ja pe 15-19, la 12-16

5O’Connell’s avaa olutkauppana

Loistavasta pubiruoastaan tunnettu irlantilaispub O’Connell’s aukesi take away -ruoalla ja myös juomalla, sillä alle 5,5% pullotuotteiden myynti käynnistyi ulosmyytävinä tuotteina.

– Listaakin on uusittu samalla ja siellä nyt uutuuksina annoksia, kuten  Vihreä vegaaninen curry, Keltainen kanacurry, Punainen härkäcurry ja pari uutuutta grillistäkin, iloitsee Mari Järvinen pubista.

6Olutta ja ruokaa myös Gastropub Sohosta

Gastropub Soho on päivittänyt ulosmyyntikaappiaan ja kohtuuhintaiset tuotteen hintoineen esittäytyvät nettisivuilla, Facebookissa ja Untappdissa.

7Kaleva Brewing Companyn panimopuoti avautuu 10.4. – Huurteen puolelta take away -ruokaa

Kaleva Brewing Company operoi oluitaan osoitteessa Sammonkatu 46.

Public House Huurteen kyljessä oluitaan keittelevä Kaleva Brewing Company on saanut ulosmyyntioikeudet. Ostoksia voi tehdä 10.4 avautuvassa panimopuodissa paikan päällä tai välittömästi verkkokaupan puolella. Juomien lisäksi myynnissä on tukihengessä panimokierroksia syys- ja lokakuulle.

Olutkauppaan

Panimopuoti palvelee samoin kuten Huurteen take away -keittiö: ti-pe 16-21, la 14-21, su-ma suljettu.

8Älä unohda panimomyymälöitä ja juomapuoteja

Pyynikin Brewery

Noudot to 17-20, pe 17-20 ja la 12-15

Hopping Brewsters Canteen

Kanttiinin aukiolojen puitteissa

Nordic Brewery

Nordic Breweryn olutlaatikot ovat noudettavissa panimoltamme maanantaisin ja torstaisin kello 12-16. Viikolla 17 noutopäiväksi voi sopia myös lauantain 25.4. kello 12-14.

Tampere Brewing & Distilling Co

Juomapuoti Flinda

Juomapuoti Flinda tuo kotimaiset pienpanimotuotteet Kauppahalliin