HUOM! Tätä artikkelia ei ole päivitetty

Tampereella on kasvava määrä olutravintoloita ja ruokaravintoloita, joilla on juomien ulosmyyntioikeudet. Näistä ravintoloista on kätevä noukkia mukaansa laatujuomat. Suurimmasta osasta saa ostaa myös noutoruokaa.

Uusimmat olutkaupat Tampereella ovat Sisko ja sen Veli sekä irlantilaspub O’Connell’sin olutkauppa. Myös ruokaravintoloista, kuten ravintola C:sta ja  Sasorista saa juomia mukaan.

1Gastropub Tuulensuun ravintoloitsijoilla hyvä pöhinä – Tiskiltä huiman juomavalikoiman lisäksi ruokaa [UUTTA ENNAKKOTILAUS ONLINE]

Tuulensuusta saa myös pääsiäiseen passeleita annoksia take awayna. Ja olutta on! Kuva: Juha Sorsa

À la carte -annostensa ohella Gastropub Tuulensuusta saa mukaan ruokajuomat, eli oluet, siiderit, miedot viinit ja lonkerot. Ei siis tarvitse marketeissa tungeksia – ja nyt ne voi myös kätevästi ennakkotilata nettikaupasta.

2Plevnan olutkaupasta maltaiset mukaan miedoista kaikkein vahvimpiin – Kyytiin myös keittiön herkut

Koskipanimon myymälä, Kuvassa Sam Viitaniemi ja Marika Tähtinen-Hakala. Kuva Plevna

Panimoravintola Plevnalla on ravintolan yhteydessä oma olutkauppa ja se avasi myös verkkokaupan, josta voi valikoida ja maksaa noudettavat tuotteet etukäteen. Kylmäkaapeista voi myös näpsäkästi käydä noukkimassa mukaansa juomaa melkoisella makukirjolla miedoista vahvimpiinkin maltaisiin. Ravintolan erikoisuus panimon omien palkittujen oluiden lisäksi on se, että pienpanimosta saa myydä oluita laajemmalla skaalalla ulos, yli 5,5% vahvuisiakin. Valitsemiaan oluita voi ostaa helposti kannettavassa kuuden kappaleen Kuusikko-pakkauksessa tai suurempanakin satsina. Esimerkiksi 24 Boxiin mahtuu pari tusinaa olutta oman maun mukaan valikoituna tai erilaisina teemapaketteina.

3O’Connell’s olutkauppa

Loistavasta pubiruoastaan tunnettu irlantilaispub O’Connell’s palvelee myös take away -ruoalla ja myös juomalla, sillä max. 5,5% vahvuisten pullotuotteiden myynti käynnistyi ulosmyytävinä tuotteina.

Take away & ruokatoimitukset: Irlantilaisten pubiherkkujen lisäksi O’ Connell’sista myös oluita ja siidereitä

4Sailor’s Bar & Grill on oikea merimiesbaari – Fish & Chipsit ja juomat myös mukaan

Fish & Chips -annos Sailor's Bar

Sailor’sista saa ostaa ruoan lisäksi mukaan myös kaappikylmää olutta 5,5%:n vahvuuteen asti. Grillituotteiden lisäksi valikoimissa on runsaasti panimotuotteita. Mukiinmeneviin hintoihin kioskista voi noutaa yhden luukun periaatteella mm. paikallisten panimoiden tuotteita.

Lue lisää

Uusi Sailor’s Bar & Grill on oikea merimiesbaari – Rommia, grilliruokaa ja seinät täynnä tarinoita

5Kaleva Brewing Companyn panimo – Huurteen puolelta take away -ruokaa

Kaleva Brewing Company operoi oluitaan osoitteessa Sammonkatu 46.

Public House Huurteen kyljessä oluitaan keittelevä Kaleva Brewing Company on hankkinut ulosmyyntioikeudet jo keväällä 2020. Huurteisia juomaostoksia voi tehdä Huurteessa, joka on seinän takana höyryävän Kaleva Brewing Co:n tap room.

Huurteen noutoruoat & kuljetus – myös juomien ulosmyynti [VIIKONLOPPUISIN]

6Pub Kultaisen Apinan nouto-oluiden verkkotilausjärjestelmä – valikoimissa omatuontioluita ja kotimaisten olutpanimoiden tuotteita, joita ei joka paikasta saa

Pub Kultainen Apina on hyvien oluiden ja laatujuomien ystävien kohtaamispaikka jo vuodesta 1990. Pubin olutkaupan päätuote on olut, mutta löytyy valikoimista muitakin juomia. Valtavan omatuontivalikoiman lisäksi olutkaupan erikoisuus ovat suomalaisten ja erityisesti paikallisten panimoiden oluet. Niitä ostamalla voi kätevästi tukea myös suomalaista työtä. Kaupasta löytyy luonnollisesti myös Pyynikin Käsityöläspanimon oluita. Tilauksen voi tehdä verkkokaupan ohella myös sähköpostitse: shop@pubkultainenapina.fi. Noutopäivät ja ajankohdat löytyvät ravintolan etusivuilta.

Olutkauppaan

7Olutta ja ruokaa Sisko ja sen Veli pubista

Sisko ja sen Velii - Olutkauppa ja siideripuoti

Tampellan ja Juhannuskylän oma kulttuurikapakka Sisko ja sen Veli -pubi myy myös juomatuotteitaan ja verkkokaupasta voi tilata juomia noudettaviksi. Tien toiselta puolelta Komediateatterilta  voi noutaa myös Juhlatalon herkkuja sekä juomia.

Valikoimista löytyy myös ravintoloitsijoiden oma olut. Brewcatsin Viinipimuille toteuttama yhteistyöolut Pinch on pantu porilaisessa Moose on the Loose -panimossa. Aidoilla vadelmilla maustettu sour maltillisella hapokkuudella. Runsaan vadelmainen. Lapintien äärellä se on myynnissä sekä Sisko ja sen Veli -pubissa että Juhlatalon Ravintolassa Komediateatterilla.

Sisko ja sen Veli -pubin myymälä on avoinna ma-la klo 14-18*.
(*Tieto 11.3.2021)

8Viiniä, olutta ja limonadia ravintola C:sta

Myös Ravintola C:n ulosmyynnissä on Brewcatsin Viinipimuille toteuttama yhteistyöolut Vadelmasour Pinch sekä aiemmin valmistunut Saison. Jälkiruokaviinininä tarjolla sommelieren valiltsema kevyesti helmeilevä ja mansikkainen Fosso della Rosa Brachetto. Valikoimiin kuuluu myös Poikain parhaat limonaadit. Ravintola C:n Christina Suominen on toinen Viinipimuista.

10Olutta ja ruokaa myös Gastropub Sohosta

Gastropub Soho on päivittänyt ulosmyyntikaappiaan ja kohtuuhintaiset tuotteen hintoineen esittäytyvät nettisivuilla, Facebookissa ja Untappdissa.

 

11Älä unohda panimomyymälöitä

Pyynikin Brewery

Kaupan aukiolojen puitteissa

Hopping Brewsters Canteen

Kanttiinin aukiolojen puitteissa