Suomen suurin gourmetruoka- ja viinifestivaali tykittää makuhermoja jälleen! 11.–14. kesäkuuta Helsingin Kansalaispuiston valtaavat patoineen, kattiloineen ja keittiömestareineen 10 ravintolaa, seitsemän niistä uusia tulokkaita tapahtumassa.
Uusia tulokkaita ovat juuri Helsingin Bulevardilla avannut Bröd, japanilainen Hoshito, hurmoksellisesti mainetta niittänyt turkulainen Kaskis, helsinkiläiset Pastor sekä Ragu ja Helsinkiin hiljattain toisen ravintolan avannut, alkujaan Porvoosta maineeseen singahtanut Sinne.
Pop up -ravintoloitsijana nähdään Suomea alkuvuodesta Bocuse d’Or -kisassa menestyksekkäästi edustanut Matti Jämsén.
Jo toista kertaa tapahtumaan osallistuvat tamperelainen Bertha, helsinkiläinen Gastrobar Emo sekä ahvenanmaalainen Smakbyn.
Kukin ravintola valmistaa tapahtumassa kolmen ruokalajin maistelumenun, joiden 5-6 euron hintaisia annoksia voi ostaa myös yksittäin ja yhdistellä mielensa ja suunsa myötäisiä kokonaisuuksia.
Tamperelaiset toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi
Tamperelainen ravintola C oli mukana kahdessa ensimmäisessä Taste of Helsinki -tapahtumassa. Myös Berthan porukka toivotettiin viime vuonna lämpimästi tervetulleeksi maineikkaaseen ravintolaporukkaan.
– Tapahtuman henki on aivan ainutlaatuinen. Jo tiedotustilaisuudessa oli ilo huomata helsinkiläisten kollegoiden vilpitön tervetulotoivotus mukaan. Haluamme ehdottomasti osaltamme näyttää, että osaamista on myös kehä kolmosen ulkopuolella, ravintoloitsija Mika Roito napauttaa.
Kymmenen menun ohella tiedossa on ohjelmaa kokkikoulun, kokkailunäytöksien ja erilaisten tastingien muodossa live-musiikin tahtiin. Festivaalialueelta löytyy myös viinipaviljonki sekä olut- ja samppanjabaarit. Luvassa on lisäksi Suomen kokkimaajoukkueen vetämä kokkikoulu ja Suomi-Ruotsi-kokkimaaottelu.
Liput ovat myynnissä Tiketissä osoitteessa www.tiketti.fi.
Tunnelmia viime vuoden Taste of Helsingistä Siivet ja Sarvet -blogissa: Taste of Helsinki – ylenherkuttelua nahkahameen joustokaistaleita siunaten
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy