MAINOS

Ravintolat Tampere

Ravintolat Tampere -osiossa voit selata ravintolatapahtumia ja lukea ravintola-artikkeleita. Tiedä, mistä ravintoloista löytyvät parhaimmat ja mielenkiintoisimmmat raaka-aineet tai missä keittiöissä sekä saleissa toimivat kaupungin huippuammattilaiset. Sivuiltamme löydät vinkkejä ja poimintoja erityyppisistä laaturavintoloista sekä esimerkiksi pientuottajista, joiden antimia ravintolat hyödyntävät. Uusi ravintola Tampere -osiosta taas löytyvät kaupungin uutuusravintolat.

Hulvattomasti improvisoiva Snorkkeli-ryhmä on pesiytynyt tänä vuonna erityisesti Ravintola Artturiin Yo-taloa vastapäätä.
Mylläreissä vietetään parhaillaan riistaviikkoja. Tarjolla on metsäisiä makuja villisiasta hirveen, hirvestä poroon ja sorsasta jänikseen. Annokset vaihtelevat vähän sen mukaan, millaisia eriä mielenkiintoisia raaka-aineita ravintolaan löytyykään.
Ravintola Trattoria Tammerin puistossa pikkujoulukautta ja joulun odotusta juhlistetaan erikoismenulla, joka tarjoilee mm. lohta lähivesistä.
Purebiten päivän spesiaaleista suosituimmiksi ovat nousseet wok-annokset. Ravintolan väki päätti vastata huutoon luomalla erillisen wok-listan, jonka annoksia saa arkipäivisin lounasajasta iltaan saakka.
Gastropub-perheen Tapas Bar Inez on tehnyt uuden ja perin maukkaan aluevaltauksen lounasruoan muodossa. Tarjolla on runsain vadein ja padoin jotain sellaista, mitä kaupungista ei ole vielä saanut: pohjoisafrikkalaissävytteisiä maurilais-espanjalaisia makuja.
Ravintola Näsinneula kattaa korkeuksiinsa Espanjan maut niin viineinä kuin ruokinakin juuri parhaimpaan pikkujouluaikaan. Nyt on lisäksi ainutlaatuinen tilaisuus nauttia rento espanjalainen viini-illallinen yhdessä Espanjan viinihuippuihin lukeutuvan Bodegas Emilio Moron omistajan, José Moron, seurassa. Emilio Moro -viinimenu on tarjolla viiden viikon ajan 3.11.-7.12., mutta José on paikalla viinintekijäillallisella ainoastaan 15.11.
Pohjoismaiden johtava hotelliketju Scandic on jälleen uudistanut Tampereen hotellejaan. Nyt vuorossa oli ketjun Tampereen suurin kokoushotelli, Scandic Rosendahl. Suositun kokous- ja kongressihotellin uudistus pyyhkäisi hotellihuoneet kertaheitolla 2000-luvulle.
Henriksiin on luotu lounas- ja à la carte -listojen rinnalle bistrolista, jolla on astetta krouvimpia annoksia, mutta myös kevyt salaattivaihtoehto. Uuden keittiömestari Petri Peltolan laatiman listan muhkeita makuja voi maistella helposti niin viinin kuin oluenkin kaverina.
Piemontessa nautiskellaan risotto-annoksia vielä kuluvan viikon torstaina ja perjantaina. Listalta löytyy kolme erilaista risottoannosta.
Tampereen Vinoteekki on komea yksityinen viinikellari ja juhlahuoneisto aivan kaupungin ytimessä. Viinikellarin syleilyssä sijaitsee pullopaljous jumalaisia juomia, mutta siellä on tarjolla myös opastusta niiden saloihin. Essi Avellanin Viinikoulun luennoilla käydään läpi niin klassikkokuohuvia, huippupunaisia kuin luomuisia ja biodynaamisiakin viinejä.
Kalarikkaiden ja puhdasvetisten järvien ympäröimä Tampere on epävirallinen kuhapääkaupunki. Tampereelta löytyy paljon ravintoloita, joihin eväkäs saapuu suoraan kalastajalta. Kuhaa saa usein päivän kalana.
Amarillo muuntautuu pihviravintolaksi loppuvuodeksi 2014. Pikkujouluaikaan ja vielä tammikuun alussakin parilat käyvät kuumina erilaisten pihvierikoisuuksien kypysyessä ravintolan keittiössä.