Amarillo muuntautuu pihviravintolaksi loppuvuodeksi 2014. Pikkujouluaikaan ja vielä tammikuun alussakin parilat käyvät kuumina erilaisten pihvierikoisuuksien kypysyessä ravintolan keittiössä.

Amarillot lahjoittavat marraskuun ajan jokaisesta Pihviviikkojen pääruoka-annoksesta euron miesten terveyden edistämiseksi Movember-keräykseen.

Virkeä amarillo-tampere-tex-mexkohtaamispaikka

Amarillon  keittiössä padat ja kattilat kolisevat aamusta iltamyöhään, vielä silloinkin kun muut ruokaravintolat jo sulkevat oviaan. Amarillon listalle saapui keväällä  uutuuksia texmexin maailmasta ja mm. paluun tehneet Soft tacot. Kuuminta hottia on Amarillojen historian tulisin Naga Burger -hampurilainen. Oluen ystävät ilahtuvat Stadin panimon Amarilloille tekemästä Amarillo Alesta. Pienpanimo-olutta on tuotantoteknisistä syistä vain rajattu määrä per kuukausi.

amarillo-tampere

Texmex-reseptejä on viilattu meksikolaisempaan suuntaan, ja pihveissä ja burgereissa on haettu entistä tuhdimpaa jenkkimakua. Tulisen ruoan ystäville tarjolla on kautta ruokalista-aikain Amarillon tulisin hampurilainen, Naga Burger. Tulisuutta burgeriin tuo Naga Jolokia -chilitahnasta ja creme fraichesta sekoitettu Naga creme. Brand Manager Jukka Kaartinen lupaa annoksen maistuvan hyvältä: ”Naga creme sai niin hyvää palautetta kampanjaburgerissa, että päätimme ottaa sen pysyvästi listalle. Potkua riittää kovemmallekin chilipäälle, mutta mausta ei ole tingitty.”

Fajitaksiin voi nyt valita monipuolisemmista täytteistä suosikkinsa, esimerkiksi pulled porkia, chorizomakkaraa, jättikatkaravunpyrstöjä, vuohenjuustoa tai quornia, joka on uusi tuttavuus listalla muutenkin. Kasvissyöjille tuttu quorn on sieniproteiinia, ja se yleistynyt viime aikoina myös Suomen kaupoissa ja ravintoloissa vaihtoehtona tofulle ja soijalle.

Amerikan tyyliin ruokalistalla vahvistettiin myös jälkiruokia. Itse leivottu brownie saa nyt kilpailijakseen itse leivotun juustokakun. Kakku leivotaan tuorejuustosta, creme fraichesta ja sokerista, ja se saa häivähdyksen makua limestä.

Amarillon ruokien kanssa maistuvat parhaiten kevyet oluet kuten Budweiser, Sol tai Stadin panimon vain Amarilloille tekemä Amarillo Ale.

Viinilistalta löytyy monipuolisia viinejä kohtuuhinnoin, ja tarjoilijat suosittelevat mielellään erilaisia juomavaihtoehtoja.

Amarillon parilat ja pannut hohkaavat yömyöhään

amarilloAmarillo on niitä ruokapaikkoja Tampereelle, josta saa ruokaa lähes joka päivä ympäri vuoden aamusta yön pikkutunneille. Kun kello lyö Tampereella yksitoista, ovat todella harvassa sellaiset ruokapaikat, joissa saa nauttia ruokaa pöytiin tarjoiltuna. Amarillon keittiössä sen sijaan kattilat kolisevat ja  annoksia kiikutetaan pöytiin vielä klo 23.30 asti (Tarkistathan kellonajan ravintolasta).

Amarillon mutkaton meininki ja mojovan mausteinen ruoka sopivat tamperelaisille ja yleisesti ottaen suomalaisille kuin nenä päähän. Ravintolaan on helppo sopia isommankin porukan kohtaaminen, sillä se ei yritä erityisesti kosiskella mitään tiettyä ryhmää, vaan tarjoa kaikille jotain.

ukkonooa-biljardiravintola-tampere
Amarillon ovien takaa löytyy Pub Ukko Nooa, joka on yksi Tampereen suosituimmista pubeista.

Tiesitkö, että Tampereen Amarillo on toinen ravintolaketjun yli 25-vuotisessa historiassa? Ensimmäinen Amarillon testiversio avasi ovensa Lahdessa vuoden 1988 alussa.

Ruokaa, juomaa ja rentoa juhlintaa

Tampereella Amarillo on paljon enemmän kuin yksi ravintola, sillä 19-kerroksisen Original Sokos Hotel Ilveksen juurelta löytyvästä ravintolamaailmasta löytyy yhteensä kuusi tunnelmaltaan erilaista, savutonta ravintolaa: Texmex-ruokaa kokkaavan Amarillon lisäksi ruokaravintoloita ovat maalaisranskalainen Fransmanni, tunnelmallinen illallisravintola Masuuni ja viihtyisä seinän toisella puolella klo neljään asti yöllä toimiva sporttinen Pub Ukko Nooa, johon on myös mahdollista tilata ruokaa.  Ilves Bar & Night on kaupungin tunnetuin yökerho ja kokous- ja juhlatilana palvelee BallRoom. Hotellissa on myös eri tyyppisiä kokoustiloja sekä kylpyläosasto, josta löytyy saunoja, poreamme ja isohko uima-allas.

Lue aiheesta:

Kuin kylpylähotelli – Sokos Hotel Ilves uudisti sauna- ja allasosastonsa täysin

Artikkelin on koostanut Toni Honko, Lifestyle Media Oy