Henriksiin on luotu lounas- ja à la carte -listojen rinnalle bistrolista, jolla on astetta krouvimpia annoksia, mutta myös kevyt salaattivaihtoehto. Uuden keittiömestari Petri Peltolan laatiman listan muhkeita makuja voi maistella helposti niin viinin kuin oluenkin kaverina.
Joillakuilla saattaa olla vielä sellainen käsitys, että Henriks olisi niin fiini paikka, että ennen sinne uskaltautumista pitäisi miettiä sekä pukeutumista että lompakon paksuutta. Henriks on kuitenkin mutkaton ja rento ruokaravintola, jota bistrolistan laatiminen tuo ehkä vielä enemmän esiin. Sekä bistro- että à la carte -lista ovat voimassa koko päivän, myös lounasaikaan.
– Halusin listalle helposti lähestyttäviä ja ruokaisia annoksia. Meiltä on myös kysytty aika paljon salaatteja, joita ei à la carte -listalla ole ollut. Nyt bistrolistalla on kana-caesarsalaatti, Petri kertoo.
Koko päivän voimassa oleva bistrolista tuo enemmän annosvalikoimaa myös esimerkiksi lounasseurueille tai vaikkapa teatterinäytöksen jälkeen ruokailemaan saapuville. Moni annos soveltuu syötäväksi paitsi viinin, myös mallasjuoman kaverina.
Viehkon viinin lisäksi pienpanimo-olutta
Viinit ovat aina olleet Henriksissä hyvin edustettuina, mutta nyt olutpuolikin on terhistäytynyt paikallisten pienpanimotuotteiden myötä. Esimerkiksi bistrolistan pulled pork -burgerin kyytipoikana maistuu Pyynikin Käsityöläispanimon Simo-vehnäolut. Ehkäpä Henriksissä pääsee nauttimaan jatkossa yhä enemmän kotimaisen pienpanimotuotannon helmistä viinien ohella.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy