Hirvi-wallenberg on varsin mehevä muoto nauttia hirvestä. Lisukkeena sarvipäällä on perunasosetta, bataattipyreetä ja ruohosipulivoita.

Klikkaa kuvat suuremmiksi

Mylläreissä vietetään parhaillaan riistaviikkoja. Tarjolla on metsäisiä makuja villisiasta hirveen ja sorsasta poroon sekä jänikseen. Annokset vaihtelevat vähän sen mukaan, minkälaisia eriä mielenkiintoisia raaka-aineita ravintolaan löytyykään.

– Halusimme pitää listan elävänä ja mielenkiintoisena. Nyt meillä on mahdollisuudet ottaa pieniäkin eriä hyvää raaka-ainetta vaikkapa kauppahallista tai pientoimittajalta, keittiömestari Terhi Mäkinen kertoo innoissaan.

Riistaviikkojen listalta löytyy tällä hetkellä mm. tattikeittoa ja rapeaksi paistettua ylikypsää poronpotkaa sekä mehevä hirvi-wallenberg. Pian keittiössä porisee jänispata ja hirveäkin on tulossa.

Mylläreissä panostetaan laadukkaisiin viineihin.Jälkiruokapuolella hurmaa riistaisen ruokakokemuksen loppuhuipennukseksi sopiva rosmariinijäätelö. Vieraillessamme Mylläreissä maistelimme myös rosmariinipannacottaa. Jälkiruokiin on Mylläreissä perinteisesti kiinnitetty aina paljon huomiota. Ne ovat myös Terhin suosikkivalmistettavia, sillä ne ovat ateriakokonaisuuden kruunuja. Myös jäätelö tehdään Mylläreissä aina itse.

Mylläreissä viiniin panostetaan, ja nytkin suositusviinien valitsemiseen on paneuduttu. Mylläreissä kävi 11.10. myös viiniasiantuntija Heikki Valtanen maistattamassa viinejä sekä kertomassa asiakkaille riistaruokien ja viinien yhdistämisestä.

Riistaviikot jatkuvat marraskuun puoliväliin asti.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Lisää aiheesta:

Pikkujouluvinkki: Kauhujen pikkujoulut naamiaistyyliin Ravintola Mylläreissä

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY