Ravintola Trattoria Tammerin puistossa pikkujoulukautta ja joulun odotusta juhlistetaan erikoismenulla, joka tarjoilee mm. lohta lähivesistä.
Menussa iltalialaiset maut yhdistyvät suomalaisiin ravintolan uuden keittiömestari Tom Lindqvistin taiteilemina.
– Joulumenua lähdettiin suunnittelemaan teemalla ”hieman paikallista, italialaista ja jouluista”. Emme halunneet siis tehdä siitä ihan perinteisen jouluista. Halusimme kuitenkin säilyttää ne tietyt tutut jouluiset elementit ruoissamme: kalaa, porsasta, mausteita, suklaata ja valkosuklaata, talveen kuuluvat sitrushedelmät…. Kaikki tämä yhdistettynä italialaiseen twistiin.
– Siitä se ajatustyö sitten lähti. Paikallisena otimme tosiaankin alkuruoaksi kylmäsavustettua lohta, joka on täälläpäin savustettua. ”Kinkun” halusimme tuoda esille pienen porsaanpotkan muodossa, joka tarjoillaan mureaksi haudutettuna, kokonaisena. Jälkiruoaksi muodostui kermainen vanukas, jossa mausteet ja sitrus kohtaavat inkivääri-appelsiinhillokkeen muodossa. Päälle ripaus paahdettua valkosuklaata.
Talven erikoismenu kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta http://www.raflaamo.fi/tampere/trattoria-tammerin-puisto.