MAINOS
Finlaysonin Siperian tehdasmiljöössä sijaitseva Bistro & Bar Fabric on uudistanut linjaansa rohkeasti kohti rennompaa purtavaa. Nyt ravintolaan voi poiketa...
May Phansod ja Markus Pajunen ovat luoneet yhdessä ravintolan, jollaista tuskin on Suomessa vielä nähty. Purebite on nimensä mukainen: ruoka on pohjoismaisen puhdasta ja raikasta aasialaisella puraisulla.
Kotiin, rannalle, työpaikalle, puistoon, saunailtaan, perheelle. Noutoruoka on näppärä ratkaisu monenlaisiin ruokatarpeisiin ja tilanteisiin. Eikä purtava ole enää pelkkää perinteistä noutosyötävää, pizzaa tai kebabia. Uuden tilauspalvelu Culinarin kautta voi tilata monipuolisia annoksia mielenkiintoisista laaturavintoloista.
Gastropub-perheen Tapas Bar Inez on tehnyt uuden ja perin maukkaan aluevaltauksen lounasruoan muodossa. Tarjolla on runsain vadein ja padoin jotain sellaista, mitä kaupungista ei ole vielä saanut: pohjoisafrikkalaissävytteisiä maurilais-espanjalaisia makuja.
Hämeenkadulle, Bertel Strömmerin suunnittelemaan komeaan Tuulensuun taloon avataan kokeneissa käsissä linjakas ja laadukas hyvän palvelun seurusteluravintola, joka tulee tarjoamaan vierailleen viihdykettä sekä tyylikkäät puitteet säkenöivälle seurustelulle.
Pohjoismainen keittiö puhtaine raaka-aineineen surffaa suosionsa aallonharjalla. Sen sai pitkälti aikaan Noma, tuo jo neljästi maailman parhaaksi valittu ja tinkimättömästi paikallista pohjoismaista kokkaava tanskalaisravintola. Pohjoismainen gastronomia hallitsi myös kokkien maailmanmestaruuden tammikuussa ratkaisseen Bocuse d'Or -kisan kärkisijoja. Kotimaiseen kasvatettuun ja villiin vihreään luottaa myös keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastas, jonka Salhojankadun ravintola Hella & Huone on viimeisen vuoden, parin aikana täsmentänyt linjaustaan puhtaasti pohjoismaiseksi.
Tiesitkö, että sommelierit ovat tekemisissä monien muidenkin juomien kuin vain viinien kanssa? Heillä tulee olla koko juomakirjo hallinnassa aperitiiveista kahviin. Särkänniemen viinimestari Elisa Närhi on viinien ohella kiinnostunut myös hyvästä kahvista sekä teestä ja käy usein kahviloissa vapaa-ajallaan. Kysyimme Elisalta mitkä ovat hänen suosikkikahvilansa Tampereella.
Michelin-opas saa 15.12. pohjoismaisen kilpailijan, kun uusi ravintolaopas White Guide Nordic esittelee 250 pohjolan parasta ravintolaa. Kokonaislistaus on jo paljastettu. Suomalaisravintoloita sieltä löytyy 38. Ravintoloista 30 rankataan vielä paremmuusjärjestykseen Top 30 Nordic -listalle.
Pohjoismaat räjäyttivät sommeliertaitopankin maailmanmestaruuskisoissa ja käänsivät samalla koko maailman katseet pohjoiseen päin. Parhaimmaksi sommelieriksi 2016 valittiin Ruotsin Arvid Rosengren. Suomen...
Kun iskee sormin kiinni possuun Porkissa, on tunne keskiaikaispitoisen riehakas. Nyt on lupa mässäillä! Paikka on tehty juuri sellaiseksi kuin missä ravintoloitsijat Pekka Salmela ja Mika Roito itsekin viihtyisivät: jenkkihenkinen omilla linjoilla, ruoka sellaista, mistä miesten perheet ja työkaverit ovat saaneet nauttia jo vuosia.
Tiiliholvin salin puolella liekitettävä pippuripihvi on yksi ravintolan tunnetuimmista elämyksistä. - Tämä on helppo vaihtoehto myös yritysvieraita viihdyttäville, sillä siinä...
Suomen suurin gourmetruoka- ja viinifestivaali rokkaa ja kokkaa jälleen! 12.–15. kesäkuuta Helsingin Kansalaispuiston valtaavat patoineen, kattiloineen ja keittiömestareineen 11 huippuravintolaa, seitsemän niistä uusia tulokkaita tapahtumassa.