MAINOS
Vuoden Olutravintolaksi tänäkin vuonna valittu Gastropub Tuulensuu osti 2008 pienen alle 10 tynnyrin erän vuosikertaolutta.
Kotiin, rannalle, työpaikalle, puistoon, saunailtaan, perheelle. Noutoruoka on näppärä ratkaisu monenlaisiin ruokatarpeisiin ja tilanteisiin. Eikä purtava ole enää pelkkää perinteistä noutosyötävää, pizzaa tai kebabia. Uuden tilauspalvelu Culinarin kautta voi tilata monipuolisia annoksia mielenkiintoisista laaturavintoloista.
Finlaysonin Palatsin keväässä siemaillaan suunmyötäisiä Ranskan alsacelaisia Schlumbergerin viinejä. Ravintolapäällikkö ja viinitaituri Ismo Niemelä hurmaantui viineistä siinä määrin, että kausimenukin on suunniteltu viinilähtöisesti. Niin laseissa kuin lautasillakin maistuu siis Ranska ja Alsace.
Finlaysonin Siperian tehdasmiljöössä sijaitseva Bistro & Bar Fabric on uudistanut linjaansa rohkeasti kohti rennompaa purtavaa. Nyt ravintolaan voi poiketa...
Masuuniin metsästettiin uutta keittiöpäällikköä pitkään. Lopulta maineikkaan ravintolan keittiömestarin tahtipuikkoon tarttui uusi ja myös uutta keittiöfilosofiaa viljelevä mies. Kaikessa...
Keväällä Koskikeskusta vastapäätä avattu Purebite viettää 15.-21.9.2014 ribbs-viikkoja. Salaattipainotteinen ravintola ei siis todellakaan kaihda myöskään lihaisaa purtavaa.
Laatuoluita syvän etelän makujensa kanssa tarjoileva Pork & More on nyt saanut oman nimikko-oluen. 24.3.2015 alkaen Porkin hanasta valutellaan todellista juoma- ja keittiöosaamisen yhdistämisen rakkaustuotosta, sillä ravintolapäällikkö Helena ”Hellu” Kangasluoma on luonut oluen itse sopimaan juuri ravintolan ruoille.
Gastropub-perheen Tapas Bar Inez on tehnyt uuden ja perin maukkaan aluevaltauksen lounasruoan muodossa. Tarjolla on runsain vadein ja padoin jotain sellaista, mitä kaupungista ei ole vielä saanut: pohjoisafrikkalaissävytteisiä maurilais-espanjalaisia makuja.
Belgianperunoita, mereneläviä, kukonpoikaa, suolaisia ja makeita vohveleita, simpukoita, simpukoita, simpukoita... August von Trappe tarjoilee niin porukalla jaettavaksi sopivaisia kuin yksin tai kaksin nautiskeltavia belgibistroannoksia laatumaltaisine kyytipoikineen. Hans Välimäen ohjastama lupsakka mutta linjakas ruoka- ja seurusteluravintola sijaitsee aivan keskustan polttopisteessä, Hämeensillan kupeessa vanhassa Matkailutalossa.
Kuluva vuosi on Hotelli Ilveksen juhlavuosi. Myös Masuuni osallistuu 30-vuotisjuhlakarkelointiin järjestämällä ainutlaatuisen illallisen, jolla rokkaavat ja kokkaavat kaikki köökissä keitelleet...
Osoitteeseen Sammonkatu 50 ilmestynyt La Fiesta on meksikolaishenkinen ravintola, joka palvelee monipuolisesti niin lounas- ja illallisravintolana kuin lupsakkana baarina ja street food -noutoruokapaikkanakin. Sunnuntaisin pistetään vielä brunssipöytä koreaksi.
Vain harva kokki uskaltautui luomaan uraa Ruotsia pitemmälle kolmisenkymmentä vuotta sitten. Vesa Leppälä teki sen. Ja samalla mittavan uran maailman huippuhotellien ja -casinoiden ravintoloissa vaativissa pesteissä. Nyt hän on vaihtanut 480 työntekijän vetoiset keittiökatraat yhden miehen köökkiin idyllisessä Pispalassa.