trattoria-tom-pieniSolo Sokos Tammerin italialaisravintola Trattorian à la carte on uudistunut hiljattain. Uuden keittiöpäällikkö Tom Lindqvistin kädenjälki näkyy jo niissäkin annoksissa, samoin kuin lukuisissa muissakin talon menuissa.

trattoria-alkupalatTom iloitsee siitä, että hänellä on Trattoriassa ja kaikissa Tammerin ravintoloissa käytössään huippuraaka-aineita, joista annoksia lähdetään luomaan. Tuoreella Trattorian listalla tarjolla onkin Italian perinteisimpiä makuja uusilla vivahteilla höystettynä.

Ruokailun alkuun voi maistella esimerkiksi Affettati Mistin, lihaisan alkupalalautallisen, jolla komeilee muun muassa salamia, ilmakuivattua kinkkua, oliiveja ja artisokkaa. Paahdettu tomaatti on San Marzanoa. Sitruunaisessa lohicarpacciossa taas maistuu jo kevät.
trattoria-carpaccio
trattoria-karitsaPääruoka-annoksissa erityisen pidetty jo heti alkuun on ollut Anatra, pariloitua ankanrintaa, mustajuuripyreetä ja tummaa limoncello-kastiketta. Myös Costolette di Agnello eli karitsankareet ovat tehneet kauppaansa hyvin. Runsaslihaisessa annoksessa on päkätin lisäksi myös paahdettua perunaa, chianti-kastiketta ja tryffeliaiolia. Jälkihyväksi maistuu esimerkiksi hedelmäinen ja jäätelöinen Frutta Mista.
trattoria-ankka

Tom on viehtynyt Tampereeseen ja hyvään olueen

trattoria-jalkkari-pieniTom saapui Tammerin ravintoloiden keittiöpäälliköksi viime syksynä. Puuhaa on ollut paljon lukuisien menujen kehittelyineen, mutta miehellä on homma hyvin hanskassa.

– Tampereen ravintolamaailmassa tapahtuu paljon. Se oli yksi syy siihen, miksi tänne töihin hain. Tampereella on tosi hyvä pöhinä. Jokunen vuosi sitten Turussa oli sama meininki, mutta nyt se tuntuu siirtyneen tänne, länsirannikolta muuttanut Tom toteaa, ja kehuu Tamperetta muutenkin mukavaksi kaupungiksi.

Pitkän linjan keittiöammattilainen Tom on ollut monessa mukana. Sen lisäksi, että hän on toiminut mm. usean hotellin keittiöpäällikkönä, on ura kuljettanut niin Saksaan kuin Rauman saaristoonkin, jossa hän pyöritti perheensä kanssa Kylmäpihlajan Majakan majoitus- ja ravintolatoimintaa 7 vuoden ajan.

Yllättäen työskentely Saksassa sai miehen Italia-kiinnostuksen viriämään, sillä rajan läheisyydestä johtuen Munchenin alueella on paljon niin italialaisia kuin italialaisia ravintoloitakin. Ja koskapa Saksa on suuria olutmaita, ei ole ihme, että myös maltaiset juomat kiinnostavat miestä. Olueen perehtynyt ja itsekin sitä valmistava Tom saattaakin tuoda mallasherkut isommin niin Trattorian kuin Vihtorin Kirjastonkin valikoimaan – myös annoksien kumppaneiksi. Jäämme odottamaan syvällä maltaisella mielenkiinnolla.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Frutta Mista -kuva: Toni Honko, Lifestyle Media Oy

trattoria-jalkihyva
trattoria-jalkiruoka

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Grand Hotel Tammerin Super Breakfast on huikean runsas brunssityylin aamiainen majoittujille

Grand Hotel Tammerin Super Breakfast on tarjolla joka aamu loisteliaassa salissa. Runsasmakuisen aamiaisen voi nautiskella brunssityyliin. Katso vapaat huoneet: radissonhotels.com   Grand Hotel Tammerin Super Breakfast on...
Joululounas Tampereella 2022

Nämä ravintolat ovat avoinna jouluna 2023 – jouluaterioita ja täydellistä rentoutumista

Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat...

Tammerin uusi keittiöpäällikkö vaihtoi intohimon toiseen – tennismailan keittokauhaan

Grand Hotel Tammer on saanut uuden keittiöpäällikön, joka pysyy hektisissäkin tilanteissa tyynen rauhallisena ja nauttii ennen jännittämistään salikohtaamisista asiakkaiden parissa. Vähältä piti, että Tampere...