August von Trappe

Belgianperunoita, mereneläviä, kukonpoikaa, suolaisia ja makeita vohveleita, simpukoita, simpukoita, simpukoita… August von Trappe tarjoilee niin porukalla jaettavaksi sopivaisia kuin yksin tai kaksin nautiskeltavia belgibistroannoksia laatumaltaisine kyytipoikineen.

Ravintolapäällikkö Riina Nissinen ja Saludista tuttu hovimestari Sami Mäyrä.Hans Välimäen ohjastama lupsakka mutta linjakas ruoka- ja seurusteluravintola sijaitsee aivan keskustan polttopisteessä, Hämeensillan kupeessa vanhassa Matkailutalossa. Ravintola jakautuu ravintola- ja pubiosioon. Kummastakin saa sekä ruokaa että juomaa, mutta valikoimat jakautuvat luontevasti. Pubin puolella voi istuksia lasillisella ja pikkupurtavalla tai nauttia vaikka alkupalat ravintolapöytää odotellessa. Vanhasta rakennuksesta löytyy kaikkinensa suloisia soppia sekä nurkkauksia monenlaisia seurueita ja seurustelua ajatellen. Sopii niin retevään ilonpitoon kuin kahden tunnelmointiinkin. Sisustuksen on suunnitellut Jaana Ekman, jonka pettämätön tyyli on jo tunnistettavissa muutamistakin Restamaxin ravintoloista.

August van TrappeAugust von Trappe täräyttää täyslaidallisen laatuoluita

Etenkin simpukat mutta myös muut merenelävät, kuten osterit ja turska juhlivat Augustin listalla lukuisissa annoksissa.Bistro-ruoka on luonnollisesti reilua mutta huolella valmistettua. Piristettyihin klassikoihin nojautuvalla listalla juhlivat simpukat belgiteemaan sopivaisesti. Kyseisten herkkujen kyytipoikana vehnäolut on muuten nautinto. Pieniä makupaloja listalta maistellessa jäikin maltainen tuntuma mieleen. Kokonaisuus tuntuu siis kulkevan hienoisesti olutkärki edellä, minkälaista paikkaa kaupunki onkin kaivannut. Tyylikäs ravintola, jossa ruoka paritetaan ennen kaikkea oluen kanssa, vaikka paljon muutakin on tarjolla.

August von Trappe, Hans Välimäki– Valitsin ravintolan tyyliksi Belgian, koska siellä on mielestäni parhaat oluet. Olut sopii usein paremminkin ruokien kanssa kuin viini, oluista jo nuorukaisena innostunut Hans kuvailee.

– Bistroon lajityyppinä sisältyvät kuitenkin myös viinit, eivätkä viini ja olut ole toisiaan poissulkevia. Meiltä saa kumpiakin, paljonkin.

Baari-isäntänä toimii olutvelho Hande Huhtinen, joka vastaa mukavasta ja helposti lähestyttävästä olutvalikoimasta, joka varmasti houkuttaa naisiakin enemmän oluen äärelle. Enkä nyt tarkoita pelkästään niitä lukuisia listalta löytyviä marjaisia ja hedelmäisiä lambiceja. Naiset ovat oppimassa nauttimaan maukkaista oluista laajalla skaalalla yhä vain enenevässä määrin. Sen on huomannut myös Hans. Lambicit eli spontaanikäyvät oluet ovat silti kiistämätön vaahtokukka Belgian olutkulttuurissa, mikä näkyy myös Augustin listalla. Ehkäpä pieni tuopponen hedelmäistä lambicia kera jälkihyvän?

Koska Augustissa on jokaiselle jotakin juomaa, eli mukavainen valikoima myös eurooppalaisia viinejä, siidereitä ynnä erilaisia väkeviä, on pulahdus ohrapirtelöpuolellekin ehkä helpompaa tehdä. Nyt jos koskaan on oluen katkeruutta kenties kaihtaneilla ja oluen saloihin vielä perehtymättömillä tilaisuus lähteä laajentamaan makukarttaansa siitä helpoimmasta päästä: laadukkaista Trappist- ja luostarioluista belgipainotuksella. Olutvalikoimaa on suunnitelmissa vielä laajentaa, kunhan vauhtiin päästään.

– Olut-tastingit ovat suunnitteilla, ja jossain vaiheessa tilaamme varmasti myös oman belgityyppisen oluen joltain paikalliselta pienpanimolta, Hande paljastaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
August von Trappe
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY