bistro-annos
Kasviskaalikääryleannos aateloidaan luomupunajuurista valmistetulla rosmariini-punajuurikastikkeella.

Finlaysonin Siperian tehdasmiljöössä sijaitseva Bistro & Bar Fabric on uudistanut linjaansa rohkeasti kohti rennompaa purtavaa. Nyt ravintolaan voi poiketa haukkaamaan kiinni vaikkapa muhkeaan kerrosleipään. Itse tekemisestä tai jälkihyvien kauneudesta ei silti ole tingitty.

fabric-humppi
Keittiömestari Mikko Humppi ja vuoallinen tuoretta talon focacciaa.

– Olemme menneet rennompaan, selkeämmin bistromaiseen suuntaan. Kaikki tehdään edelleen itse käsityönä, mutta nyt tarjolla on selvästi ronskimpiakin syötäviä. Esimerkiksi tuhti, nyhtöpossutäytteinen kerrosleipä Cuban Sandwich on noussut todella suosituksi, keittiömestari Mikko Humppi kuvailee.

Talven viimoissa lämmittäväinen annoksellinen ylikypsää siankylkeä ja makkaraa taas on Fabricin henkilökunnan ehdoton suosikkiannos. Kasvisannosrintamalla hurmaavat punajuuriohratolla täytetyt kaalikääryleet, joiden kanssa tarjotaan porkkanapyreetä sekä täytelöittäviä linssejä. Annoksen aateloi upean värinen ja viehättävän makuinen rosmariini-luomupunajuurikastike.

Tarjolla on myös pikkupurtavaa esimerkiksi oluen painikkeeksi tai kevyen näläntunteen kauas karkottamiseen – esimerkiksi leipää ja voita. Parhaat asiat elämässä ovat usein yksinkertaisia ja simppelisti tarjolle tuotava palanen talon omaa focacciaa on ehdottomasti yksi niistä. Fabricissa leivotaan focacciaa ihan joka päivä, joten leipä on aina tuoretta.

fabric-mousse
Kahden suklaan mousse veriappelsiinigeelillä ja appelsiinicrumblella.

Vaikka Fabric ei ole turhan fiini, eikä sen kohdalla tosiaankaan tarvitse miettiä, minkälaisissa vermeissä saattuu liikkeellä olemaan, on se silti kiistatta tunnelmallisin Finlaysonin Siperian ravintoloista. Sinne voi tehdä treffit lasilliselle, piipahtaa oluelle ja pikkupurtavalle, syödä yhden tuhdimman annoksen mutta toisaalta nautiskella vaikka useammankin ruokalajin aterian.

Ravintolaruokailun ohella Finlayson on muutenkin melkoinen viihtymiskeskus, jossa voi käydä paitsi elokuvissa, Vakoilumuseossa tai yllättävän mielenkiintoisessa pääsymaksuttomassa työväenmuseo Werstaassa, myös haastaa itsensä Room Escape -pakopeleissä tai MegaZonen lasertaistelupeleissä. Ja siinähän se nälkä kasvaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

fabric-tiimi
Fabricin mainion keittiötiimin puuhia pääsee seurailemaan myös salin puolelta.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Fabricin syksy on satokauden makuja ja annoskauneutta tulvillaan

Fabricin taidokas keittiötiimi ammentaa intopiukeana makuja satokauden antimista. Tässä keittiömestari Mikko Humpin johtamassa kunnianhimoisessa nuorten kokkien köökissä käytetään paljon paikallisia raaka-aineita ja luodaan myös silmänruokaa. Tuoreen listan...

Viime vuoden parhaan makupalan suunnitellut Fabricin keittiömestari leikittelee villisti kisapintxollaan

Innovaativisuutta arvostava tuomaristo nosti viime vuonna Finlaysonin alueella toimivan ravintola Fabricin pintxon kisan voittajaksi. Fabricin keittiömestarina toimii työssään tinkimätön ja kekseliäs keittiömestari Mikko Humppi, joka nautiskelee...

Fabric ja Bryggeri Helsinki aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön – ruoka sukeltaa oluen syliin

Bar & Bistro Fabric aloittaa ainutlaatuisen yhteistyön Bryggeri Helsingin kanssa. Kumppanuuden myötä Fabric sukeltaa syvälle oluen ja ruoan rakkaudelliseen liittoon, kun Bryggeri tuo ravintolaan loisto-oluensa...