Mokkamestarit

Tiesitkö, että sommelierit ovat tekemisissä monien muidenkin juomien kuin vain viinien kanssa? Heillä tulee olla koko juomakirjo hallinnassa aperitiiveista kahviin. Särkänniemen viinimestari Elisa Närhi on viinien ohella kiinnostunut myös hyvästä kahvista sekä teestä ja käy usein kahviloissa vapaa-ajallaan. Kysyimme Elisalta mitkä ovat hänen suosikkikahvilansa Tampereella.

Mokkamestarit
elisa 5Mokkamestarit

– Loistava uusi-vanha tulokas! Työntekijöillä on mieletön ammattitaito ja tuotteet ovat laadukkaita. Sekä kahvi- että teevalikoima on todella laaja, ja suuri osa on vielä luonnonmukaisesti tuotettua. Kävin muuten puolisen vuotta sitten heidän baristakurssinsa. Samat tutut kurssin vetäjät ovat myös kahvilassa paikan päällä.

Esittely: Mokkamestarit
Lue lisää Mokkamestarien kahvilasta: Mokkamestareilta kahvia kuppeihin ja pusseihin

Pyymäen Oma

– Vaikka kahvila on melko uusi vielä, olen käynyt siellä jo kymmeniä kertoja. Menen sinne monesti ihan yksinkin vaikka lounaalle tai kahville ja välipalalle. Leivonnaiset ovat hyviä ja tiski todella houkutteleva. Sieltä saa myös hyviä erikoiskahveja ja ruokatuotekin on kunnossa. Palvelu on ystävällistä.

Esittely: Pyymäen Oma

Munkkikahvila22Pyynikin näkötornin munkkikahvila

– Pyynikin näkötornin kahvila on upea paikka, joka houkuttelee tuoksullaan kesken lenkinkin munkkikahville. Siellä ei ole erikoiskahveja, mutta ei mielestäni tarvitsekaan.

Esittely: Pyynikin näkötornin kahvila

amurin-helmi-kahvilaAmurin Helmi

– Ihan mieletön paikka! Työmatkalla tulee usein poikettua sinne joko kahville, lounaalle tai ostamaan mukaan vaikka sämpylöitä. Kahvila on kotoisa ja siellä on paljon porukkaa. Se on vanhan ajan kahvila, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Amurin Helmi on hyvä osoitus siitä, ettei tarvitse keksiä mitään erikoista ollakseen tosi suosittu.

Esittely: Amurin Helmi

kahvila-paahtimo-tampere

Tampereen Paahtimon kahvila Taikapapu

– Superhyvät erikoiskahvit ja myös latte art hallitaan. Heillä on mainiot itse paahdetut kahvit ja hyvät baristat töissä. Kahvi maistuu aina oikealta. Siellä kysellään mieltymyksistä ja sen perusteella osataan myös suositella kahveja.

Esittely: Tampereen Paahtimon kahvila

Lue lisää Tampereen Paahtimon toisesta kahvilasta: Espresso Bar on rakkaudella paahdetun kahvin koti
Lue lisää Tampereen Paahtimosta: Tampereen Paahtimolla käy paahdin kuumana melkein joka päivä

Elisa vetää Näsinneulassa työskentelyn ohella myös mielenkiintoisia, rentoja ja aloittelijoille varsin sopivia viinikursseja Tampereen Vinoteekissa. Syyskaudella käsitellään perusasiat valkoisista ja punaisista rypäleistä, kevätkaudella siirrytään eteenpäin vielä yllätyksellisin kurssisisällöin. Lue lisää: Elisa Närhi vetää edullisia viinikursseja Vinoteekissa