MAINOS
Ravintola C on luomu, biodynaaminen ja villi. Ravintola on luonut makumaailmojaan alusta asti paitsi raaka-ainetta ja sen tuottajaa arvostaen, myös eettisiä seikkoja ajatellen. Halutaan käyttää puhtaita, valtaosin kotimaisia raaka-aineita luontoa kunnioittaen. Paljon erilaisia emmeitä kerätään keittiöön suoraan villistä ja ei niin villistä luonnosta.
Rakas Tampere on 14.-17.5. pidettävä nelipäiväinen kaupunkitapahtuma, joka kutsuu tutustumaan Tampereen persoonallisiin kivijalkaputiikkeihin ja tietysti ravintoloihin. Tapahtuman tarkoitus on tuoda...
Masuuni tuli tunnetuksi kyytön hyödyntämisestä jo keittiömestari ja lähiruokapioneeri Heikki Ahopellon aikoina. Pentti Ukkosen kasvattama kyyttövasikka onkin tullut vuosien mittaan tutuksi monille ravintolan asiakkaille.
Vain harva kokki uskaltautui luomaan uraa Ruotsia pitemmälle kolmisenkymmentä vuotta sitten. Vesa Leppälä teki sen. Ja samalla mittavan uran maailman huippuhotellien ja -casinoiden ravintoloissa vaativissa pesteissä. Nyt hän on vaihtanut 480 työntekijän vetoiset keittiökatraat yhden miehen köökkiin idyllisessä Pispalassa.
Kun kotiin tilattava purtava alkaa houkuttaa, eivät vaihtoehdot rajoitu enää ainoastaan pizzaan ja kebabiin. Nyt kotiovelleen voi pirrata vaikkapa salaattia...
Kuluva vuosi on Hotelli Ilveksen juhlavuosi. Myös Masuuni osallistuu 30-vuotisjuhlakarkelointiin järjestämällä ainutlaatuisen illallisen, jolla rokkaavat ja kokkaavat kaikki köökissä keitelleet...
Finlaysonin Palatsin keväässä siemaillaan suunmyötäisiä Ranskan alsacelaisia Schlumbergerin viinejä. Ravintolapäällikkö ja viinitaituri Ismo Niemelä hurmaantui viineistä siinä määrin, että kausimenukin on suunniteltu viinilähtöisesti. Niin laseissa kuin lautasillakin maistuu siis Ranska ja Alsace.
Maijastiina Ovaska siirtyi insinööribisneksestä kulinaarikauppiaaksi rapiat 10 vuotta sitten. Koska ruoka. Hyvä ruoka. Nyt Culinaria Keittiöelämää -liike on yksi kaupungin kulinaarisia kiintopisteitä. Kauppa kauppiaineen on muodostunut melkoiseksi hyvän ruoan ystävien pyhiinvaelluskohteeksi, jonka Facebook-sivun bloginomaisia päivityksiäkin seuraa runsas joukko hyvästä ruoasta ja ravintoloista kiinnostuneita.
Purebiten Thai-katukeittiön wok-annokset ovat ruokaisien salaattien ohella helppoa, herkullista ja terveellistä lounasruokaa. Lounasta on tarjolla myös pitempään kuin monessa muussa paikassa, aina klo 15 asti.
Kun iskee sormin kiinni possuun Porkissa, on tunne keskiaikaispitoisen riehakas. Nyt on lupa mässäillä! Paikka on tehty juuri sellaiseksi kuin missä ravintoloitsijat Pekka Salmela ja Mika Roito itsekin viihtyisivät: jenkkihenkinen omilla linjoilla, ruoka sellaista, mistä miesten perheet ja työkaverit ovat saaneet nauttia jo vuosia.
Gastropub Tuulensuun kesäkuinen päivä alkoi rennoissa tasting-merkeissä, kun ravintolaan saapui Münchenistä asti vierailemaan Weihenstephanin panimon Johannes Weiss.
Luonnollisesti kasvatettu lähikani on pompahtanut C:n keittiöön ja lautasille. Herkän mutta mehevän makuinen ekoherkku on saanut niin ruokamaakarit kuin ruokailijatkin innostumaan....