kivi ribs kohokohdat

Kulttuuriravintola Kiven tuoreelle talvilistalle on ilmestynyt viereisen Tampereen Teatterin näyttelijöiden bravuuriannoksia, jotka keittiömestari Antti Tuomi on muokannut ravintola-annosmuotoon. Nyt on siis tilaisuus maistella näyttelijöiden suosikkiruokia.

Ville Majamaa on tullut teatteriväen keskuudessa tunnetuksi ribs-kokkailuistaan, joten Tuomi keksi napata Kiven talviselle listalle mukaan juuri kyseisen rehevänmakuisen annoksen, Majamaan Villen paremmat possunribsit ja omena-kaalisalaatin.

– Ville on kovin innokas tekemään ribsejä, joten kysäisin kesällä, josko voisimme ottaa annoksen listalle. Ville käyttää itse kastikkeessa kirsikkalimonadia, mutta me teemme kastikkeen colalla. Annoksen kanssa kyllä suosittellaan nautittavaksi kirsikkaolutta, jota Villekin tykkää ribsien kanssa siemailla, Tuomi paljastaa.

Kiven keittiömestari Antti Tuomi.

Listalla komeilee myös Elina Rintalan lempeän tulinen tomaattikeitto. Rintala tekee kotona keitosta tulisempaa, mutta ravintola-annosmuotoon muokatussa versiossa sämpylän täytteet tuovat lisää tujakkuutta makukokonaisuuteen.

Keitossa on tomaatin lisäksi kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, tujaus sitruunamehua, kermaa sekä tietenkin chiliä. Keittolautasen kyljessä poseeraa moniviljasämpylä, jonka sisään on kätketty vuohenjuustoa, yrttiöljyä, tomaattia sekä makean tulista sipulihilloketta.
elina rintala kivi kohokohdatkivi keitto kohokohdat
Kivessä käy teatteriväen lisäksi paljon myös muita illanistujoita ja syömään sekä juomaan suuntaavia – yhtälailla jakkupuku päällä kuin rastat heiluen.

– Meillä käy ilahduttavan paljon nuorta porukkaa, jotka tulevat katsomaan esimerkiksi improvisaatioesityksiä, toimitusjohtaja Nora Hasan kertoo.

Myös Tampereen mittakaavassa aika ainutlaatuiset Down Home Kivi -bluesillat vetävät paikalle monenlaista kuuntelijaa. Viikonloput Kivessä halutaan pyhittää seurustelulle, joten erilaiset esitykset asettautuvat viikolle.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
kulttuurikahvila-kivi-tampere
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY