Ask

Helsingin huippuravintolat

Ask on Vuoden ravintola 2014

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen helsinkiläiselle luomu- ja lähiruokaa taiteilevalle ravintola Askille. Vuoden ravintola -valinnasta vastaava perinteikäs gastronomien seura perustelee haastavaa valintaansa Askin makuelämysten, tunnelman ja palvelun ensiluokkaisella yhdistelmällä.

Kruununhakalainen Ask ammentaa tarjontansa mahdollisimman lähellä ja puhtaasti kasvaneista raaka-aineista. Askin annoksissa korostuvat pientuottajien luomu- ja biodynaamiset tuotteet sekä villiriista ja -kala.

”Ensiluokkaisten raaka-aineiden ominaisuuksien tuntemus ja niiden persoonallinen hyödyntäminen ovat Askissa huipputasolla. Ruoan lisäksi asetimme erityispainoa laadukkaalle palvelulle, jolla Ask erottautui tämän vuoden ravintolan valinnassa edukseen”, perustelee Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä Vuoden Ravintola 2014 -valintaa ja jatkaa:

”Kaikkinensa valinta oli erittäin haastava, sillä niin monta erinomaiseksi luokiteltavaa ravintolaa löytyy nyt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Ruoanlaitossaan innovatiivinen ja silti vilpittömyytensä säilyttävä Ask täyttää hienosti paikkansa Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen arvoisesti.”

Vuoden ravintolan titteli toistamiseen samaan osoitteeseen

Vuoden ravintola -tunnustus osuu samaan osoitteeseen toista kertaa, sillä Helsingin Kruununhaassa, Vironkatu 8:ssa toimi 20 vuotta sitten Safka, Vuoden ravintola 1994.

Safkan jälkeen huoneistossa operoi kiitelty Luomo ja osoitteen fine dining -perinteitä jatkava Ask aloitti vuonna 2012.

Askin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ovat hakeneet kokemuksensa helsinkiläisten huippuravintoloiden lisäksi Pohjoismaista ja Etelä-Euroopasta ja inspiroituneet raaka-aineita kunnioittavasta ruoanlaitosta. Kansainvälinen kokemus näkyy myös palvelussa, jota Askissa saa suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, norjaksi ja espanjaksi. Omistajapariskunta huomioi henkilökohtaisesti jokaisen asiakkaansa ja luo puitteiltaan miellyttävän ruokailuelämyksen. Positiivisesti yllättävänä kuriositeettina mainittakoon Askin alkoholiton mehumenu, joka on rakennettu viinisuositusten kaltaisesti jokaista 4 tai 8 ruokalajin menukokonaisuuden annosta tukemaan.

Maamme vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura, on myöntänyt arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Ask on 24. tunnustuksen saanut ravintola. Ruokakulttuuria vaaliva seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

www.gastronomit.fi, www.facebook.com/SuomenGastronomienSeura

Ravintolan kotisivut

Ask arvostaa raaka-aineita

Kansainväliset matkabloggaajat hurmioituivat Suomesta: Ravintola Ask säteili