Kustaanmiekan valleja Suomenlinnassa. Valokuvaaja: Dorit Salutskij
Kustaanmiekan valleja Suomenlinnassa. Valokuvaaja: Dorit Salutskij
Kuninkaanportti suomenlinna
Kuninkaanportti, Valokuvaaja: Yrjö Tuunanen

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on maamme suosituimpia matkailukohteita.  Suomenlinnan vetovoimatekijöitä ovat historia, nähtävyydet ja merellinen ympäristö. Suomenlinnassa voi paitsi nauttia historiallisesta miljööstä, merellisistä maisemista ja monipuolisesta ravintola- ja kahvilatarjonnasta, myös vierailla kuuden museon näyttelyissä.

Linnoituksen päämuseo, Suomenlinnan tarinan kertova Suomenlinna-museo palvelee kävijöitä ympäri vuoden. Muissakin museoissa kävijöitä on kiivaimman kesäsesonginkin jälkeen niin paljon, että lähes kaikki museot ovat pidentäneet aukiolojaan vähintään syyskuun loppupuolelle saakka.

Sukellusvene Vesikko, Valokuvaaja: Dorit Salutskij
Sukellusvene Vesikko, Valokuvaaja: Dorit Salutskij

Lapsiperheiden ehdoton suosikki on linnoitukseen museoitu sukellusvene Vesikko, jossa pääsee kokemaan, miltä tuntuu olla oikean sukellusveneen sisällä. Ehrensvärd-museo kertoo linnoituksen ruotsalaisen kauden historiasta. Suomalaisen sotilaan ja Suomen armeijan vaiheisiin pääsee tutustumaan Sotamuseon Maneesissa. Lelumuseo puolestaan on kaikkien nostalgiannälkäisten unelmakohde: esillä on suomalaisen leikin historiaa aina 1800-luvun alusta saakka. Tullimuseo taas valottaa tullauksen ja salakuljetuksen historiaa.

Kanuunalaiva Diana, Kuvaaja: Aino Heininen

Suomenlinnaan kuuluva Lonnan saari on vuonna 2014  yleisölle avattu käyntikohde, jossa on monipuolista ravintolatoimintaa ja tapahtumia. Saarelle on avattu hirsisauna.ja siellä on myös musiikkitapahtumia.

KE 31.7. | We Jazz X Lonna 2019: Oaagaada