Ravintola Ask
Ravintola Ask valittiin hiljattain Vuoden ravintolaksi 2014 Suomen Gastronomien Seuran toimesta. Chef & Sommelier sai saman tittelin vuonna 2013. Kuva: Ask
chef&sommelier5
Sasu Laukkonen on tehnyt pitkäjänteistä työtä kulkien ravintoloineen omaa, luomuruokaista polkuaan. Kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Michelin julkisti uusimman hotelli- ja ravintolaoppaansa Guide Michelin Main Cities of Europe 2014. Helsingissä Ask ja Chef & Sommelier saivat yhden tähden kumpikin. Michelin kertoo lisäksi, että huhtikuussa ilmestyy kätevä eripainos Guide Michelin Nordic Countries, joka sisältää Main Cities of Europe 2014 –oppaan pohjoismaiset hotellit ja ravintolat.

− Pohjoismailla on poikkeuksellisen rikas ruokakulttuuri ja erinomaiset, paikalliset raaka-aineet sekä tapa valmistaa aterioita, joissa yhdistyvät korkea laatu ja huippuosaaminen. Niinpä voimme tarjota lukijoillemme laajan valikoiman ravintoloita, joista Guide Michelinin legendaaristen symbolien ansiosta on helppoa löytää omaan makuun ja budjettiin sopiva vaihtoehto. Pohjoismailla on myös potentiaalia kasvattaa gastronomista tarjontaansa, joten on ajateltavissa, että uusi pohjoismainen opas tulevaisuudessa kattaa useampiakin Pohjolan kaupunkeja, sanoo Michael Ellis, Guide Michelinin johtaja.

Vuosittain ilmestyvä Guide Michelin Main Cities of Europe sisältääkin mieluisia uutisia suomalaiselle gourmet-taidolle: Helsingin uudet tähtiravintolat ovat Filip Langhoffin ja Linda Stenman-Langhoffin ravintola Ask Kruununhaassa sekä Eirassa Huvilakadulla sijaitseva luomuravintola Chef & Sommelier, jonka keittiöpäällikkönä toimii Sasu Laukkonen ja sommelierina Johan Borgar.

Helsingissä on nyt kuusi yhden Michelin-tähden ravintolaa: Ask (uusi), Chef & Sommelier (uusi), Demo, Luomo, Olo ja Postres.

Michelin Bib Gourmand -ravintoloita Helsingissä on viisi, joista kaksi uusia: Boulevard Social (uusi), Emo (uusi), Farang, Gaijin ja Pure Bistro. Bib Gourmand -symboli tarkoittaa, että ravintola tarjoaa erittäin maukasta ruokaa kohtuuhintaan

Chef & Sommelier
Chef & Sommelier. Kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Muissa Pohjoismaissa Kööpenhaminan Geranium ja Noma pitävät kaksi tähteään. Yhden tähden saivat uusina Clou, Marchal ja Studio at the Standard. Tukholmassa ravintolat Frantzén ja Mathias Dahlgren Matsalen pitävät kaksi tähteään. Perinteikäs Operakällaren ja viime vuoden toukokuussa avannut Oaxen Krog Djurgårdenilla ovat Tukholman uusia yhden tähden ravintoloita. Göteborgissa Bhoga nousee yhden tähden ravintolaksi. Oslossa Maaemo pitää kaksi tähteään, ja uusia yhden tähden oslolaisravintoloita ovat Ylajali ja Fauna.

/helsinki/ask-arvostaa-raaka-aineita/

/helsinki/linjakas-ja-luomuinen-ask-on-vuoden-ravintola-2014/

/helsinki/kansainvaliset-matkabloggaajat-hurmioituivat-suomesta-ravintola-ask-sateili/


/helsinki/chef-sommelier-ja-villivihannesvipinat/

/helsinki/vuoden-ravintola-2013-chef-sommelier/