KOTISIVUT

Chef  & Sommelierin keittiöstä kuuluu innostunut puheensorina. Vihreä Pöytä -kasviskeittokirjansa juuri laatinut Sasu Laukkonen on täpinöissään villiyrttipaljoudesta, joka on keittiössä valloillaan.

Innokas keittiötiimiläinen on käynyt keräämässä mm. kuusenkerkkiä ja pikkuisia männynkävyn alkuja sekä kosolti erilaisia syötäviä kukkia ravintoloitsijan riemuksi.

– Villikasvikset tuovat metsäistä raikkautta ruokaan. Kasvatetut ovat lähinnä vain hapokkaita, kun villinä kasvaneet ovat samanaikaisesti myös raikkaita. Olen laittanut kuusenkerkkiä esimerkiksi kalan sisään, sopii todella hyvin!

Kirjakaupoista jo löytyvä Vihreä Pöytä on kasvisruokakirja joka ei julista kasvisruokailun puolesta, vaan tuo herkullisessa muodossa tietoa erilaisista kasvisten käyttömahdollisuuksista niin kotikokeille kuin ammattilaisillekin. Reseptejä on helpoista haastaviin.

– Halusin tehdä informatiivisen ja selkeän kirjan, kertoa miten monin eri tavoin minä käytän kasviksia. Ihmiset syövät nykyään, minä mukaanlukien, liian vähän vihanneksia ja kasviksia. En silti paasaa, mutta ehkä kirja helpottaa ottamaan askelen siihen kasvispainotteisempaan suuntaan. Kasvisruoka on muutenkin tulevaisuuden juttu.

Sasu suhaa Tampereelle

Chef & Sommelier on ravintola, jossa henkilökunnan innostus ja intohimo ruoanlaittoon välittyy keittiöstä luontevasti myös salin puolelle. Hyvät raaka-aineet saavat ansaitsemansa arvostuksen ja kasviksista kehitellään mielenkiintoisia makuyhdistelmiä samalla antaumuksella kuin lihasta ja kalastakin. Suomen Gastronomien Seura myönsi hiljattain ravintolalle Vuoden Ravintola 2013 -tunnustuksen. Kokkivaihdot ja ravintolavierailut ympäri maailmaa ovat pitäneet osaltaan kysytyn miehen kiireisenä. Syyskuun alussa Sasu nähdään myös Tampereella, tällä kertaa 4 Vuodenajan kokkivieraana Kauppahallissa.

– Mitään ei olla vielä lyöty lukkoon. Rennolla fiiliksellä mennään! Tampereelle ja 4 Vuodenaikaan on mukavaa ja helppoa tulla vierailemaan senkin takia, että kaverit ovat tuttuja. Etenkin Mikko Törrö jo Henriks-vierailun ajoilta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT