Ask, Helsinki
Kuva: Ravintola Ask

Helsingin huippuravintolat

Neljänkymmenen kansainvälisen matkabloggaajan ryhmä vieraili tammikuussa talvisessa Suomessa ja hurmaantui etenkin suomalaisista ja saunasta, mutta myös Helsingin ravintoloista. Brittibloggaaja Andy Higgsin postauksessa Helsinki kruunataan Skandinavian ruokapääkaupungiksi.

Higgsin kokemus Askista povaa ravintolasta potentiaalista ehdokasta Michelin-kaartiin. Maatilalta suoraan pöytään -kokemus ja ravintolan sesonkeja seurailevat huippuraaka-aineet tekivät mieheen suuren vaikutuksen. Blogikirjoituksessa nousivat esiin myös kauniisti asetellut annokset ja jumalaisen maistuva ruoka.

Modernia pohjoismaista keittiötä edustava Ask on nuoren ravintoloitsijapariskunnan Filip Langhoffin ja Linda Stenman-Langhoffin rentoon tyyliin pyörittämä, ekologisuuteen ja luomuun vahvasti painottava illallisravintola, jossa käytetään paljon myös villiruokaa. Kruununhaan ravintolat ovat saaneet ennenkin Michelin-tähtiä. Paikalla aiemmin toiminut Luomo ansaitsi ensimmäisen tähtensä juuri tässä hienossa ravintolamiljöössä.

Lue blogikirjoitus täältä: Why Helsinki takes the crown as Scandinavia’s food capital

Ravintolan kotisivut
http://restaurantask.com

Ask arvostaa raaka-aineita

Linjakas ja luomuinen Ask on Vuoden ravintola 2014