scandic-hotelli-helsinkiHelsingin hotellit saivat jälleen joukkoonsa modernin ja persoonallisen vaihtoehdon. Kestävän kehityksen ideologiaa noudattava Scandic Hotels on uudistanut ”keski-ikäistyneen” 40-vuotiaan Scandic Continental -hotellin kierrättämällä. Nimikin on uutta sillä hotelli tunnetaan nykyisin nimellä Scandic Park

TUTUSTU & VARAA HUONE

Hotelli on läpikäynyt valtavan remontin ja ensimmäiset, täysin uusitut huoneet sekä uusi aula ja vastaanottotila ovat jo käytössä. Hotellin uudistuneet kokous- ja juhlatilat aukeavat vielä keväällä 2014, samoin uusi ravintola. Myös saunaosasto uima-altaineen avataan lähiaikoina.

Helsingin Scandic Continental -hotelli täytti 2013 pyöreät 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi hotellissa käynnistettiin kestävän kehityksen projekti, jossa osa vanhoista hotellihuoneista sai uuden ilmeen retrohenkeen.

scandic-continental-hotellit-helsinki40-vuotiaan Scandic Continentalin 5 hotellihuonetta ovat saaneet uuden ilmeen kierrätysmateriaaleja ja varastojen loppuja hyödyntämällä. Uudistus tehtiin yhteistyössä Aalto Yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa. Creative Sustainablity – koulutusohjelmassa opiskeleva Bianca Byggmästar toteutti projektin lopputyönään.
Inspiraation huoneiden interiööriin Byggmästar on hakenut luonnosta eri puolelta Suomea.

Projektin idea on hyödyntää huoneiden vanhaa kalustoa ja hotellin varastoissa olevia käytöstä poistettuja kalusteita. Tavoitteena on osoittaa, miten myös hotelli voi uudistua kierrättämällä ja näin toteuttaa monen hotellivieraan arvomaailmaa. Kodeissahan tuunaaminen on jo varsin suosittua, Bianca Byggmästar sanoo.

Mukana toteutuksessa on myös Vallila Interior, joka lahjoitti uudistustyöhön tarvittavat tekstiilit ja maalit. Perusperiaatteena on vähentää materiaalinkulutusta ja käyttää mahdollisimman paljon vanhaa ja käytettyä materiaalia hyödyksi.

Olemme mielellämme mukana tässä projektissa, uskomme että kokonaisuudesta tulee ennakkoluuloton ja hotellin ilmettä uudistava. Erilaisuus ja hauskuus ovat varmasti hotelliasukkaalle mieleenpainuva juttu, kertoo Katri Lehtinen-Kalamidas Vallilan projektimyynnistä.

Kestävä kehitys on ollut koko Scandic-ketjun kantavia ajatuksia jo vuosikymmenten ajan. Scandic on ollut toimialansa edelläkävijä ympäristöön liittyvissä asioissa – oli kyse luonnonvarojen säästämisestä tai sosiaalisesta vastuusta toimintaympäristössä.

Tällaisten projektien lisäksi Scandic Continentalin jokapäiväisessä toiminnassa pyritään toteuttamaan kestävän kehityksen tarpeita mahdollisimman hyvin. Siitä esimerkkeinä huolellinen jätteidenlajittelu sekä kestävä hankintatoiminta kertoo hotellinjohtaja Sari Sopanen.

Kokonaisuudessaan uudistusprojektin pitäisi olla valmis alkukeväällä 2014. Siihen asti tuunattuja huoneita kannattaa kysellä suoraan hotellista.

Kuvat: Scandic Hotels

TUTUSTU & VARAA HUONE

Vinkki! Ravintoloita läheisyydessä:

Ravintola Kuu

Carelia