Ristorante Il Bucatino on yksi Helsingin aidoista italialaisista ravintoloista.
Ristorante Il Bucatino on yksi Helsingin aidoista italialaisista ravintoloista.

Tehtaankadulla sijaitseva, vähäeleisen linjakkaasti sisustettu Il Bucatino on alkujaan kolmen italialaisystävyksen perustama pikkuravintola. Tämän italialaisemmaksi ei ravintola enää voi muuttua, sillä paljon ravintolassa paikan päällä viihtyvien omistajien lisäksi myös keittiöstä löytyy italialaisia, mikä on Suomessa harvinaista herkkua. Ravintoloitsijat Gino ja Italo haluavat, että ravintolaan tullaan viihtymään.

– Halusimme tehdä rennon ravintolan, ei liian hienoa paikkaa, ravintoloitsija Italo Mazzoni kuvailee ja kertoo omistajien lisäksi jokaisen kokin olevan kotoisin eri puolilta Italiaa, mikä selittää myös heidän eri tapansa valmistaa annokset. Italiassa ruoanlaittotyylit vaihtelevat kuin murteet alueittain.

– Kokeille on annettu vapaus tehdä annokset omalla tyylillään. Yksi tykkää näpertää ja koristella, toinen ei. Siksi sama annos voi näyttää hieman erilaiselta eri päivinä.

Ravintolan suosituimpia annoksia ovat bruschetat, äyriäispasta, grillatut karitsankyljykset ja härän entrecôte. Jälkiruoista houkuttavimmalta on tuntunut perinteinen tiramisu ja sen kaverina tuhti espresso kunnon cremalla.

Ravintoloitsijat viihtyvät paljon itse paikalla ravintolassa. Paikka on kuin toinen koti ja asiakkaiden kanssa on mukavaa jutella rentoon italialaiseen tapaan. Vakiasiakkaiden kanssa toisinaan jopa syödään yhdessä samalla seurustellen.

Kaikki ravintolassa käytettävät laadukkaat aitoitalialaiset tuotteet tuodaan maahan itse viinejä myöten ja tavaraa toimitetaan myös muihin ravintoloihin ympäri Suomea. Il Bucatinon valikoimissa on mm. ainakin 20 nimisuojattua italialaista juustoa ja sellaisiakin raaka-aineita, joille ei edes ole suomalaisia nimiä. Tryffeleitä ravintolaan on saatu Umbrian alueelta. Vihannekset ja muut tuoretuotteet ovat tietenkin kotimaisia.

Kuvat: Lifestyle Media Oy ja Il Bucatino

IL BUCATINO

VARAA PÖYTÄ

Tehtaankatu 38, Helsinki