fabric-kala-kohokohdat

Finlaysonin tehdasalueen ytimeen on avattu vanhojen ravintola-alan tuttujen aivan uusi ravintola. Bistro, jonka keittiötaiturit ovat saapuneet maineikkaista ravintoloista ja jonka omistajat häärivät useimmiten itse paikalla.

fabric-maarit-ja-jussi-airila-kohokohdat-300x200Muutaman vuoden ravintolatoiminnasta paussia pitänyt pariskunta Maarit ja Jussi Airila päättivät pistää pystyyn bistron. Sellaisen, jonne voisi suunnata lounaalle, poiketa töiden jälkeen yhdelle, järjestää liiketapaamisia tai mennä rennosti ruokailemaan vaikka pitemmänkin kaavan kautta. Siperian liikekeskuksessa entisen Pub Höryn paikalla sijaitseva Fabric on nyt sellainen.

– Meille voi tulla yksin, kaksin tai vaikka isommallakin porukalla. Ylhäällä seurue voi olla omassa rauhassaan, muttei kuitenkaan mihinkään erilliseen kabinettitilaan suljettuna. Eikä ryhmille ole erillistä tilavuokraa, Airila kertoo.

Teollisuushistoriaa henkivän bistron ovat löytäneet myös elokuvissa kävijät, sillä sinne on helppoa sopia treffit ennen leffan alkua.

fabric-tila-kohokohdat

Fabric kokkaa tinkimättömin ottein niin lounasta kuin illallistakin. Lounaallakaan ei olla haluttu lähteä noutopöytäratkaisuihin, vaan annokset tarjoillaan pöytiin. Ne ovat à la carte -annosten tyyliin myös kauniita esillepanoltaan, vaikka hinta onkin mahdutettu ns. tavallisen lounasruoan hintahaarukkaan.

Hämeenlinnan maineikkaassa Piparkakkutalossa ja Katisten kartanossa keittäneet kokit ovat saaneet melkolailla vapaat kädet, sillä Airila luottaa ammattitaitoiseen henkilökuntaansa.

–  Luotan tähän porukkaan täysillä ja kunnioitan heidän osaamistaan. Vaikka he ovat nuoria kavereita, on taitoa huikeasti.

fabric-paivan-kala-kohokohdat-300x450Keittiömestari Mikko Humpilla onkin paketti hyvin hallussa. Hänen toimiessaan Piparkakkutalon keittiömestarina ravintola pääsi mm. Lonely Planet -listauksen 30 parhaan suomalaisen ravintolan joukkoon ja sai hyvän arvion myös Optiossa.

– Piparkakkutalossa ostimme paljon raaka-aineita pientuottajilta ja -toimittajilta. Meille soiteltiin ja tarjottiin paljon esimerkiksi marjoja ja sieniä. Siihen samaan tilanteeseen haluan päästä täälläkin, haastattelupäivänä mm. pinaattia ja syötäviä kukkia vanhempiensa puutarhasta keittiöön kerännyt Humppi kuvailee.

Yksityisomisteisen ravintolan keittiössä on mahdollista hyödyntää pienetkin erät saataville tulevaa hyvää raaka-ainetta, mikä inspiroi kokkeja ja tuo vaihtelua asiakkaille. Annosten koostumus saattaakin vaihdella hiukan päivittäin. Ja paikallisia toimijoilta ostetaan paljon jo nyt. Esimerkiksi kala tulee Nygreniltä, juustot Juustosopista, makkarat 4Deliltä.

Ensimmäinen lista väännettiin todella ripeästi keittiötiimin ollessa vielä päivät töissä edellisissä työpaikoissaan, joten annoksista piti tehdä nopeasti nostettavia. Mutta kunhan ravintola nyt alkaa pyöriä omalla painollaan, on alkusyksyn menu hivenen toisen näköinen.

Juomavalikoimakin tulee vielä muuttumaan. Esimerkiksi olutskaala monipuolistuu ja laajenee olutlajityypeittäin. Ja saattaapa Finlaysonilla kuulemma kaikua vielä jazz ja blueskin. Kaikenlaista.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

– Fabric sijaitsee soitteessa Itäinenkatu 5-7, Siperian liikekeskuksessa Finlaysonilla.
– Ravintoloitsijana toimii Tampereen ravintolaelämässä mm. Wanhan Postin osalta vaikuttanut Jussi Airila Maarit-vaimoineen.
– Ravintola on avoinna ti-to 11-23, pe 11-01, la 12-01, su 13-21
– Tarjoaa lounasta, pikkupurtavaa ja à la carte -annoksia.

fabric-jälkiruoka-kohokohdat

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Fabricin syksy on satokauden makuja ja annoskauneutta tulvillaan

Fabricin taidokas keittiötiimi ammentaa intopiukeana makuja satokauden antimista. Tässä keittiömestari Mikko Humpin johtamassa kunnianhimoisessa nuorten kokkien köökissä käytetään paljon paikallisia raaka-aineita ja luodaan myös silmänruokaa. Tuoreen listan...

Viime vuoden parhaan makupalan suunnitellut Fabricin keittiömestari leikittelee villisti kisapintxollaan

Innovaativisuutta arvostava tuomaristo nosti viime vuonna Finlaysonin alueella toimivan ravintola Fabricin pintxon kisan voittajaksi. Fabricin keittiömestarina toimii työssään tinkimätön ja kekseliäs keittiömestari Mikko Humppi, joka nautiskelee...

Fabric ja Bryggeri Helsinki aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön – ruoka sukeltaa oluen syliin

Bar & Bistro Fabric aloittaa ainutlaatuisen yhteistyön Bryggeri Helsingin kanssa. Kumppanuuden myötä Fabric sukeltaa syvälle oluen ja ruoan rakkaudelliseen liittoon, kun Bryggeri tuo ravintolaan loisto-oluensa...