Kauniisti kukitettua mantelikakkua, marjoja, panna cottaa, mantelimurua ja suolakaramellijäätelöä.

Fabricin taidokas keittiötiimi ammentaa intopiukeana makuja satokauden antimista. Tässä keittiömestari Mikko Humpin johtamassa kunnianhimoisessa nuorten kokkien köökissä käytetään paljon paikallisia raaka-aineita ja luodaan myös silmänruokaa.

Tuoreen listan alkuruokapuolelta Sellerikeittoa ja possukroketti on ehtinyt jo nousta pienoiseen hittiannoksen asemaan. Lautaselle omenakompotin ja friteeratun chorizo-possukroketin kruunuksi kaadetaan miedosti savustettua kermaista sellerikeittoa. Annos syntyi Tamperradan pintxo-viikolle kehitellystä, kisakandidaatin lisäksi tarjolle tehdystä pintxosta.

Sellerikeittoa ja possukroketti

– Kroketista tuli ihan mielettömän paljon kehuja. Se onkin kyllä hyvänmakuinen ja joidenkin asiakkaiden mielestä parempi kuin meidän kisapintxomme, Humppi toteaa.

Kiitoksia kerännyt kroketti päätettiin ottaa mukaan syksyn listalle elonkorjuuhenkisin lisukkein. Keiton kermaisuus, chorizon suolaisuus ja omenan hapokkuus tuovatkin syksyn muhevasti lautaselle.

Pääruoka-annoksista Humpin omaksi mielitietyksi on noussut Espanjan lahja kulinaarimaailmalle, Iberico secreto.

– Secreto on vähän harvinaisempi osa possua ja itse Iberico taas possujen Wagyu’a. Liha on naudanlihamaisen tummaa ja aivan suussasulavaa, Humppi kuvailee.

Jälkiruokakatraasta kovasti kysytty kaunotar on kukitettu mantelikakku, joka tuo kuulemma laatijalleen mieleen kesäisen mummolatunnelman. Lautaselta löytyy mantelikakun lisäksi marjoja, panna cottaa, mantelimurua ja suolakaramellijäätelöä. Ja kuten Fabricissa aivan kaikki muutenkin, tehdään myös kakku sekä jäätelö itse.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Fabricin syksy on satokauden makuja ja annoskauneutta tulvillaan

Fabricin taidokas keittiötiimi ammentaa intopiukeana makuja satokauden antimista. Tässä keittiömestari Mikko Humpin johtamassa kunnianhimoisessa nuorten kokkien köökissä käytetään paljon paikallisia raaka-aineita ja luodaan myös silmänruokaa. Tuoreen listan...

Viime vuoden parhaan makupalan suunnitellut Fabricin keittiömestari leikittelee villisti kisapintxollaan

Innovaativisuutta arvostava tuomaristo nosti viime vuonna Finlaysonin alueella toimivan ravintola Fabricin pintxon kisan voittajaksi. Fabricin keittiömestarina toimii työssään tinkimätön ja kekseliäs keittiömestari Mikko Humppi, joka nautiskelee...

Fabric ja Bryggeri Helsinki aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön – ruoka sukeltaa oluen syliin

Bar & Bistro Fabric aloittaa ainutlaatuisen yhteistyön Bryggeri Helsingin kanssa. Kumppanuuden myötä Fabric sukeltaa syvälle oluen ja ruoan rakkaudelliseen liittoon, kun Bryggeri tuo ravintolaan loisto-oluensa...