plevna salaatti olut pieni

Panimoravintola Plevna on startannut kevään raikkaissa merkeissä niin olut- kuin annostarjontansakin tiimoilta. Tänä vuonna maisteltavaksi saadaan kokonainen vehnäolut-trilogia ja maistellaan uudistetun listan annoksia.

Plevnan annokset ovat reilua ruokaa, mikä ei jätä nälkäiseksi. Valikoimassa on kuitenkin aina vaihtoehtoja myös kasvisruokailijoille. Uudelle listalle etsiytyi mm. Mamsellin kasvisrisotto, jossa on käytetty seitania.

Annoksia on myös hiukkasen kevennetty. Kiitelty oluessa haudutettu kaali on korvannut talvisen tuhdit lisukkeet jokusissa annoksessa. Kestosuosikkiannoksia tuunaillaan näin aina välillä uuteen uskoon, sillä jotkut ruoat ovat niin rakastettuja, ettei niitä vaan voi kokonaan poistaa. Plevnan klassinen makkarapannu on yksi niistä.
plevna makkarapannu pieni
plevna pulled beef pieni– Kajosimme nyt ”pyhään” makkarapannuun ja muutimme tuhdit kermaperunat keveämpiin paistinperunoihin ja vehnäoluessa haudutettuun kaaliin, ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala paljastaa.

Uutta riistamakkaraakin samaiselle pannulle on paistettu, ja sitä on myös omana erillisenä annoksenaan saatavilla.

Kaikille annoksille on olutsuosituksensa, mutta olutta uppoaa nykyään aina vain useampaan annokseen jo valmistusvaiheessa. Esimerkiksi uutuutena listalle singahtaneen pulled beef -annoksen BBQ-kastikkeeseen lorautellaan stoutia. Jälkihyväpuolen jäätelössä on käytetty stout-siirappia, kun omenasiideripiirakka puolestaan on saanut tujauksen siideriä sisuksiinsa.
plevna piirakka pieni

Vehnäolut-trilogia on alkanut Mosaic Weizen -oluella

Plevnassa hemmotellaan tänä vuonna vehnäoluen ystäviä kokonaisella trilogialla uusia vehnäisiä juomia. Ensimmäinen yksilö sai ensi-iltansa tuopposissa maaliskuun lopussa. Mosaic Weizen 5,0% on olut, joka on kuin luotu kesäterassille. Vaikkapa uuden kylmäsavulohisalaatin kaveriksi.

– Se on oikein kesäinen vehnä, raikas ja hedelmäinen. Aivan erilainen kuin mitä meillä aikaisemmin on ollut. Nimi tulee Mosaic-jenkkihumalasta, joka tuo makuun trooppisia hedelmiä, etenkin mangoa.

Viime vuonna oli Plevnan 20-vuotisjuhlavuosi, mikä innoitti panimomestari Sam Viitaniemen laatimaan niin uusia oluita kuin tuomaan takaisin hanoihin vanhoja suursuosikkeja vuosien varrelta. Siemailemaan pääsi mm. niin Pohjantähteä, Petolintua kuin Pispalan Portteriakin.

– Juuri Samin kanssa juttelimme, että viime vuonna tuli ihan mieletön määrä oluita. Sami totesi vain, että taitaapa tulla tänäkin vuonna!

Panimomestarilla on siis niin intoa kuin inspiraatiotakin. Jäämme odottelemaan tuotoksia tuoppeja kilistellen. Myös simaisia sellaisia, sillä Plevnasta saa myös oikeaa panimosimaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

plevna juomat pieni

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY