Ivo Varbanov, Kuvaaja David Harrison

Maailmanluokan konserttipianisti Ivo Varbanov konsertoi Tampereen Vanhassa kirkossa lauantaina 25.1.2020. Pianoresitaalin jälkeen tarjolla on neljän ruokalajin viinintekijäillallinen Winebridgessa. Varbanov on myös viinitilallinen. Illan aikana hän kertoo musiikin ja viinin liitosta.

Winebridgen viini-illallispaketti sisältää 4 ruokalajin illallisen sekä viinit. Tämän lisäksi myös ruokalistan annokset ovat tilattavissa.

Intohimona viini ja klassinen musiikki

Winebridgen ravintoloitsija Timo Jokinen esittelee illan vieraan.

Ravintoloitsija Timo Jokinen kertoo tavanneensa viiniä valmistavan pianistin Tampere Wine Fest -tapahtumassa huhtikuussa 2019.

– Hänen viininsä tekivät niin suuren vaikutuksen, että päätin ryhtyä samantien tuomaan Ivon viinejä Suomeen.

– Ivon viinit tulevat Sakar-vuorten etelärinteiltä hyvin läheltä Kreikan ja Turkin rajaa. Laatuluokitus on Thracian Valley. Hänelle, kuten muillekin Bulgarian huipputuotajille maaperä on yksi tärkeimmistä asioista laatuviiniä tehtäessä, kertoo Jokinen.

– Yksi mielenkiintoinen piirre on myöskin siinä, että hän kohdentaa kunkin viininsä johonkin erityiseen klassiseen musiikkiteokseen – usein oopperaan. Näistä hän kertoo päivällisen yhteydessä.

Konserttipianisti saapuu Tampereelle suoraan Pietarista, jossa hänellä on hieman isompi konsertti samalla viikolla. Varbanov on kansainvälisesti merkittävä musiikin ja kulttuurin lähettiläs Bulgariasta.

Hän asuu yhdessä vaimonsa Fiamman kanssa nykyisin Lontoossa, jossa he esiintyvät säännöllisesti mm. Royal Festival Hallissa Royal Philharmonic Orchestran kanssa. Myös King’s Place ja Cadogan Hall ovat heille tuttuja saleja.

Ivo Varbanov pianoresitaali

Tapahtuma > Ravintolat


Ivo Varbanov viinintekijäillallinen

 la 25.1.
 19:00
 Hintaluokka: Wine dinner paketti 60€ 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Winebridge

Winebridge
 Hallituskatu 14-16
Tampere

 Hotellit läheisyydessä