MAINOS
Tämän kesän terassikausi on avattu ja kaupunkiin on syntynyt jälleen uutta eloa. Uutta ilmettä Tampereen kaupunkikuvaan ovat tuoneet myös ravintolauutuudet.
Kylmää juomaa kannella tapastellen tai risteily maisemia fiilistellen ja pitemmästi ruokaillen. Gastrolaivan ruoka on kikkailematon oodi paikallisille raaka-aineille, jotka saapuvat Gastrolaivan kapyysiin lähituottajilta, Kauppahallista ja toreilta. Meininki, se on Mansesta.
Jos olut osaisi puhua, Laitilan Kukko Vehnällä olisi lukuisia tarinoita kerrottavinaan. Niillä tarinoilla voidaan piirtää olutsilta suomalaisen ja saksalaisen olutperinteiden välille.
Todellinen uutuus on uusi kylmäkoskilainen mikropanimo Hopping Brewsters.
Ravintola Tiiliholvin uusin lista on mielenkiintoinen ja yllätyksekäs kokonaisuus. 18.6.2014 asti voimassa olevalle listalle keittiömestari Jarkko Mattila on luonut annoksia, joissa on muualla maailmalla käytettyjä jujuja.
Tampereen ravintolalaivat esittelyssä: Suvilaivan kannella tai pelastusveneissä voi huljutella siideriä ja olutta kelpo järvimeiningissä.
UkkoMetso ja Pub Kahdet kasvot viettävät yhteistyössä pienpanimoviikkoja, joiden aikana asiakkaat pääsevät maistelemaan harvinaisempienkin kotimaisten pienpanimoiden tuotteita.
Trappist-oluet ovat maailman arvostetuimpia oluita. Nyt on erityisen otollinen aika sujauttaa suupielet Trappist-olutlasille, sillä belgialaisen Chimayn mallasjuoma virtaa Gastropub Tuulensuussa entistä vuolaammin noin kolmisen viikon ajan.
Oluen nautiskeluun kuuluu monilla olennaisena osana myös penkkiurheilu ja saunominen. Kummatkin onnistuvat myös Konttorilla, jonka sauna on nyt remontoitu paraatikuntoon.
Arto Rastaan värikäs ruokapysäkki Bar Burrito avaa vappuaattona Keskustorin laidalla. Ruokatarjonnan ohella juomapuolikin on kohdallaan: suut pistetään burriton lisäksi myös margaritalle.
Koskiravintolat Oy:n M/S Tampere uudistetaan tyylikkääksi Gastrolaivaksi, jonka ruokalistalla maistuvat tamperelaiset ruokaperinteet ja nykypäivän maut sekä kansainväliset vaikutteet.
Heikki Ahopellon ja Viinitallin yhteistyö kantaa hedelmää nyt myös oluiden muodossa. Itsekin hyvän oluen ystävänä tunnettu Ahopelto iloitsee ravintolaan saapuneista ranskalaisista luomuoluista, joita saa Suomessa yksinoikeudella vain Armaksista.