Gastrolaiva copyRavintolalaivat ja kesäravintolat Tampereella

Koskiravintolat Oy:n M/S Tampere uudistetaan tyylikkääksi Gastrolaivaksi, jonka ruokalistalla maistuvat tamperelaiset ruokaperinteet ja nykypäivän maut sekä kansainväliset vaikutteet. Uudistetulla laivalla nautitaan rennosta tunnelmasta, herkullisesta ruoasta ja raikkaista juomista vapusta alkaen.

Gastrolaivalla pääosassa on vaihtuva tapaslista, ja viikon risteilymenu tarjoaa tuhdimpaa purtavaa. Vaikutteita ravintolalaivan ruokiin on haettu muun muassa M/S Tampereen menneiden vuosikymmenten ruokalistoilta. Savusärki-parfait ja haukiburger ovat esimerkkejä päivitetyistä Pyhäjärven ruokaperinteistä. Tamperelaisten ruokaperinteiden lisäksi nykyaikaisia vivahteita ravintolalaivan valikoimaan on haettu rohkeasti myös maailman meriltä.

Kokki Santeri Vuosara on gastronomian moniosaaja. Mieheltä on tullut tiiviiseen tahtiin kolme keittokirjaa, joista viimeisin on Palllogrillauksen lyhyt oppimäärä. Laivan ruokalistan suunnittelusta vastaa tamperelainen kokki ja ruokakirjailija ”Chef” Santeri Vuosara.

– Listalta löytyy totta kai esimerkiksi mustaamakkaraa sekä perinteisessä että hieman modernimmassa muodossa. Kesän tuoreet maut ovat myös vahvasti läsnä. Raaka-aineita hankitaan lähituottajilta sekä Tampereen kauppahallista ja toreilta. Maukkaiden ruokien seurana nautitaan laadukkaita juomia, Vuosara kertoo.

Maria Turunen on ravintolalaivan tarjoilijakaunokainen.

Ravintolalaivan pitkä historia huomioidaan ruokalistan lisäksi myös laivan entisöinnissä. M/S Tampereen päällikkö Juho Syrjä arvostaa sitä, että laivan muutostyöt tehdään vanhan ajan henkeä kunnioittaen.

– On hienoa olla mukana M/S Tampereen uudistuksessa ja tuoda pala arvokasta Tampereen historiaa nykytamperelaisten iloksi. Toivon, että ihmiset löytävät meidät ja haluavat kokea uudenlaisia elämyksiä kanssamme. Esimerkiksi Sotkanvirran risteilymme tarjoaa Suomen suvea ja järvimaisemia parhaimmillaan, Syrjä kertoo.

M/S Tampere sijaitsee keväästä lähtien kaupungin paraatipaikalla, Laukontorin satamassa. Laivaa pystyy edelleen vuokraamaan yksityis- ja yritystilaisuuksiin.

Gastrolaiva