kukko_aleJos olut osaisi puhua, Laitilan Kukko Vehnällä olisi lukuisia tarinoita kerrottavinaan. Niillä tarinoilla voidaan piirtää olutsilta suomalaisen ja saksalaisen olutperinteiden välille. Mukaan mahtuu monta vaihetta panimomestarin työpöydällä, paljon maisteluita ja kokeiluja sekä runsaasti kokemuksen kartuttamaa osaamista ja ripaus uhkarohkeuttakin.

Pienpanimoita usein kehutaan innovatiivisuudesta sekä ennen kaikkea rohkeudesta tehdä maultaan, aromeiltaan ja ulkonäöltään valtavirrasta poikkeavia oluita. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tunnetaan monista maukkaista ja kilpailuissa palkintoja keränneistä oluista, joiden suunnittelussa ja valmistuksessa ei ole juurikaan käsijarrua pidetty päällä.

Nordicin terassi on leppoisa keidas keskellä kävelykatua.Toimituksen vinkki! Tampereella Kukko-oluita saa aina Gatropub Nordicista”Uusi olut ei synny hokkuspokkustempulla tai taikasauvalla kopauttamalla, vaan jokainen tuote vaatii huolellista pohdintaa ja laajaa raaka-aineiden tuntemusta. Meillä Laitilassa siihen liittyy myös omaperäistä ja hurttia huumoria, jota suomalaiset tuntuvat arvostavan”, sanoo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Panimon uusin saavutus on Laitilan Kukko Vehnä, 4,7 %, joka on hedelmäisen virkistävä tuttavuus kotimaisten vehnäoluiden laajenevassa kirjossa. Suodattamaton ja vaalea olut vaalii baijerilaista vehnäoluiden perintöä, mutta sen mukana on aimo annos tämän päivän pienpanimoiden kekseliästä osaamista.

”Meille Suomeen on luvassa kaikkien aikojen vehnäolutkesä. Olemme tuoneet markkinoille oluen, jonka avulla tottumatonkin vehnäoluen maistelija voi kokea hienoja makuelämyksiä. Oluen ylivertaisen maun salaisuus on suomalais-saksalaisena yhteistyönä jalostetussa hiivassa ja olutmestarien tinkimättömässä ammattitaidossa”, Aarikka perustelee.

Tsekkiläiset Saaz-humalat ja saksalaiset Magnum-humalat tuovat Kukko Vehnään aromikkaan virkistävää raikkautta. Täyteläisen lopputuloksen ja oluelle ominaisen kestävän vaahdon takaa vehnämaltaan runsas käyttö. Vehnämaltaan osuus on Kukko Vehnässä peräti 60 prosenttia. ”Näin olemme optimoineet Suomen pitkän ja valoisan kasvukauden aikana syntyneiden huippumaltaiden ominaisuudet jaloksi juomaksi, jota vehnäoluen ystävät kautta maailman osaavat arvostaa”, tähdentää panimopäällikkö Ville Vilen.

Kukko Vehnä on mitä mainioin janonsammuttaja ja tarinankertojain kurkunkostuke. Olut on käyttökelpoinen ruokapöydässäkin. Ruokasuosituksina ovat herkulliset kalaruoat, pizzat, kevyet juustot ja salaatit. Suositellaan tarjoiltavaksi viilennettynä eli noin 5-8-asteisena.

Kukko Vehnä
Vaalea ja suodattamaton vehnäolut
Alkoholia 4,7 %
Tyyppi Vehnäolut
EBC (väri) 10
EBU (katkero) 15
KV (kantavierre) 11,2 %

Ainesosat: vesi, vehnämallas, ohramallas (pilsner, münchner), humala (Saaz, Magnum) ja hiiva.

Ravintoarvot per 100 ml: energiaa 143 kJ/34 kcal, rasvaa 0 g (josta tyydyttynyttä 0 g), hiilihydraatteja 2,1 g (josta sokereita 2,1 g), proteiinia 0,5 g ja suolaa 0g.