M/S Tampereesta sukeutui pitkällisen puunauksen ja putsauksen jälkeen Gastrolaiva. Muutostyöt on tehty retromeiningillä vanhaa kunnioittaen. Onhan paatti pala Tampereen historiaa. Tamperelaisuuden ja paikallisuuden arvostus näkyy vahvasti myös lautasilla.
M/S Tampereesta sukeutui harkitun puunauksen ja puleerauksen jälkeen Gastrolaiva. Muutostyöt on tehty retromeiningillä vanhaa kunnioittaen. Onhan paatti pala Tampereen historiaa. Tamperelaisuuden ja paikallisuuden arvostus näkyy vahvasti myös lautasilla.
RAVINTOLALAIVAT TAMPERE +

Ravintolalaiva lataa laineille täyslaidallisen lähiruokaa

Kylmää juomaa kannella tapastellen tai risteily maisemia fiilistellen ja pitemmästi ruokaillen. Gastrolaivan ruoka on kikkailematon oodi paikallisille raaka-aineille, jotka saapuvat Gastrolaivan kapyysiin lähituottajilta, Kauppahallista ja toreilta. Meininki, se on Mansesta rakkaudella.

Ravintolapaatin ruokalistan loihtinut nimekäs kokkismiäs Santeri Vuosara on päässyt valikoimaan listalle omia suosikkimakujaan. Listan vaihtuvat tapas-palat, kuten kekseliäs savusärki-parfait, ovat mukavia juomien kyytipoikia pelkästäänkin, mutta annostarjonta vastaa myös nälkäisemmän vatsan huutoon pääruoka-annoksin.

Haukiburger tuo kotimaisen järvikalan lautaselle muodossa, jota ei ole ainakaan Tampereella vielä nähty. Ja vaikka vesillä ollaankin, singahtaa keittiöstä myös saparoniekkaa: savuoluessa haudutettua possunniskaa sämpylöidensä sisällä hellivässä burgerissa maistuu mukavasti myös omatekoinen sinappi. Sämpylät saa muuten myös gluteenittomina, mutta ei gluteenittomilta maistuvilta versioilta. Ravintolapäällikkö Miikka Murtoniemi kertoo, että maku on täysillä hämäävän hyvä.

Muutakin kum mustaa – mutta makkaraa

Tamperelainen ja pirkanmaalainen ruokakulttuuri ei todellakaan ole pelkkää mustaamakkaraa, mutta mitään vikaa tai höhöteltävää ei silti ole siinäkään. Päinvastoin. Listan annoksissa viljellään siis myös mustaa ja makkaraa muutenkin.

– Tampereella on oma hieno historiansa ja ruokakulttuuriakin. Mustalle on vaan pitkään vähän naureskeltu, mutta kun olen vertaillut sitä maailmalla moniin muihin erilaisiin verimakkaroihin, niin kyllä meidän musta vaan on tosi hyvää, toteaa Santeri.

Laivan mustamakkara on Tapolan, Marsalalla ja pistaasipähkinöillä hekumoitettu Lyonin makkara 4Vuodenajan ja pälkäneläinen possubratwursti taas Penttilän käsialaa. Listalla on siis pirkanmaalaista makkaraparhaimmistoa.

Jälkihyvää kahveen kanssa

Gastrolaiva on paikka, jonne voi hyvinkin poiketa myös kahville ja palalle makeaa. Kahvi on Tampereen Paahtimon varta vasten Gastrolaivalle suunnittelemaa ja jälkiruoat mieluisia kielelle. Makunystyille tarjotaan herkkua makeasta hapahkon kirpakkaan. Sitruunainen punajuuri-mantelikakku vaniljakermoineen haastaa sitruuna-tyrniposset’n paahdettuine valkosuklaineen. Molempi parempi.

Ruokalistan isänä Santeri on kaikkinensa varsin iloinen siitä, että laivan väkikin on ottanut annos-skaalan tyytyväisenä omakseen.

– Minä suunnittelin ruokalistan, mutta pojat ovat tehneet siitä silti komeasti omannäköisensä. Se on hienoa huomata.

Ne pistää risteillen

23.5 alkaen Gastrolaiva nostaa ankkurinsa perjantaisin ja lauantaihin klo 18.30 lähtien risteilemään kolmen tunnin ajaksi. Samalla pääsee nautiskelemaan kolmen tai neljän ruokalajin illallisen. Kesäkuussa ulapalle suunnataan useampina päivinä. Tulossa on myös erilaisia teemaristeilyjä, kuten mustamakkara- ja chiliristeily. 3.7. odotettavissa on olutluennointia M.A. Nummisen tapaan.

KUVAT KLIKKAAMALLA SUUREMMIKSI

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

RAVINTOLALAIVAT TAMPERE +

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY