MAINOS

Ravintolat Tampere

Ravintolat Tampere -osiossa voit selata ravintolatapahtumia ja lukea ravintola-artikkeleita. Tiedä, mistä ravintoloista löytyvät parhaimmat ja mielenkiintoisimmmat raaka-aineet tai missä keittiöissä sekä saleissa toimivat kaupungin huippuammattilaiset. Sivuiltamme löydät vinkkejä ja poimintoja erityyppisistä laaturavintoloista sekä esimerkiksi pientuottajista, joiden antimia ravintolat hyödyntävät. Uusi ravintola Tampere -osiosta taas löytyvät kaupungin uutuusravintolat.

Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiömestari Guy Peled on luonut ravintolalle uuden listan, joka tuo lämpöä ja valoa pimenevään syksyyn. Mikä muu lohduttaa syksyn koleudessa paremmin kuin mehevä possu, lempeä karitsa tai suloinen linnunpesä.
Aregala Finlandin Gourmundo 2014 -tapahtumaan osallistuva Mark McDonald Kaliforniasta on yllättynyt Suomen kovatasoisesta kokkikoulutuksesta ja aivan ällistynyt luontomme villiherkuista. Käymämme keskustelun perusteella voimme todeta, että me suomalaiset asumme aarrearkun äärellä ymmärtämättä arvostaa sitä kyllin.
Syksy näkyyy Astorin annosvalikoimassa riistaisina ja muhevina makuina. Sekä ravintolan kausimenu että à la carte ovat uudistuneet. Kummallakin maistuu metsä.
Tampereen Vinoteekki on komea yksityinen viinikellari ja juhlahuoneisto aivan kaupungin ytimessä. Viinikellarin syleilyssä sijaitsee pullopaljous jumalaisia juomia, mutta siellä on tarjolla myös opastusta niiden saloihin. Essi Avellanin Viinikoulun luennoilla käydään läpi niin klassikkokuohuvia, huippupunaisia kuin luomuisia ja biodynaamisiakin viinejä.
Ympäri vuoden toimiva ravintola on yksi Tampereen aktiivisimmista rock-klubeista. Klubi on myös rento ruokapaikka, jonka Koskenlaskijalla täytetty lihamureke on kääritty pekoniin.
Gastropub Tuulensuuhun on saapunut Ranskasta kuorma tuoreita ostereita. Meren makuiset, asiakkaalle valmiiksi avattavat herkut nautitaan luonnollisesti raakana joko sitruunan tai hakatun sipulin ja punaviinietikkaliemen kanssa.
Solo Sokos Hotel Tammerin brunssilla lauantaina 29. ja sunnuntaina 30.11. on laadukkaan ruoan lisäksi tarjolla myös ensiluokkaista muotia.
Tampereen ravintoloissa ollaan viinien ja hiukan muidenkin juomien vietävinä keskiviikkona 8.10. Mielenkiintoinen juomien maahantuonti- ja myyntiyritys Moestue & Cask järjestää yhteistyössä Hellan & Huoneen sekä Ravintola Piemonten kanssa laatujuomien syleilyyn uppoutuvan päivän. Myös niine ruokaisine herkkuineen.
Rusticheria Stella on Annina ja Petri Kerkkäsen pitkäaikaisten toiveiden täyttymys. Oma ravintola. Valkeakoskelaisten onneksi pitkään etsitty ravintolatila löytyi aivan Valkeakosken keskustasta, jonne oli kaivattukin tällaista ruokaravintolaa. Jonne muuten tullaan varmasti taivaltamaan kauempaakin.
4 Vuodenajan 4 Delin hodaribaarissa pääsee nyt haukkailemaan kunnon äijäaamiaista hot dogin muodossa. Keittiö- ja makkaramestari Darren Elmhirst tuikkaa sämpylöiden syleilyyn omatekoista makkaraa, pekonia, portobellosientä ja täydellisesti paistettua kananmunaa. Pitää miehen ja naisen tiellä!
Mylläreihin voi nykyään piipahtaa mukavasti myös pikkupurtavalle. Ravintolan sesonkien mukaan vaihtuva Bistro-lista tarjoaa salaatti-, keitto- ja leipäpainotteisia annoksia lounasajan ulkopuolella koko päivän ajan.
Ravintola C:ssä pääsee viehtymään hurmaavista viineistä 23.9. tavallaan tuplaten, kun ravintolassa järjestetään Double Wine Maker Dinner. Illan aikana kaksi mielenkiintoista viinintekijää Itävallasta ja Espanjasta kertoo luomuksistaan. Niiden kanssa nautiskellaan Ilkka Isotalon viineille loihtimia annoksia.