Astor kausimenu, paahdettua sorsanrintaa

Syksy näkyyy Astorin annosvalikoimassa riistaisina ja muhevina makuina. Sekä ravintolan kausimenu että à la carte ovat uudistuneet. Kummallakin maistuu metsä.

Astorin kolmen ruokalajin kausimenu on vaihtunut syksyisen riistaiseksi. Alkuruokana on kylmäsavulohiquiche kaverinaan marinoituja sieniä. Pääruoaksi on laadittu sorsanrintaa, paahdettuja juureksia ja kasviskäärylettä timjamikastikkeella.

– Sorsa on nyt sitä mitä tällä hetkellä ammutaan alas, keittiömestari Sauli Isometsä toteaa.

Jälkihyväksi hän on laatinut mustikkapannacotan, johon marjat on saatu tutulta toimittajalta Kurusta.

Riistaa on uudistuneella à la carte -listalla niin fileen, käristyksen kuin padankin muodossa. Muutenkin maut ovat runsaita: lammasta, possua, ankkaa. Myös suosittu naudanmaksa on tehnyt toivotun paluun listalle.

Astorin annokset ovat isommasti kikkailematonta mutta silti huolella valmistettua ruokaa. Rennolla brasserie-listalla on myös rouheampia annoksia esimerkiksi tuopposen kanssa nautittavaksi. Tästä hyvänä osoituksena ovat mm. lammasburger tai suosittu porsaanleikkeinen ja pekoninen Olutleipä-annos.

Astorissa on erilaisia tiloja ja tunnelmia

Jo toisessa ravintoloitsijasukupolvessa toimiva Astor on omalle linjalleen uskollinen ja mittavan kanta-asiakasjoukon suosima ravintola, joka on tullut tunnetuksi mm. pianobaaristaan. Pianomusisointia pääsee kuuntelemaan vieläkin aina perjantai- ja lauantai-iltaisin. Ravintolassa on monta erilaista tunnelmaa takaosan hienostuneesta ja hillitystä salista etuosan rentoihin baaripöytiin ja kävelykadun ulkoterassiin. Astorilla on myös erilaisia kabinettitiloja kokous- ja yksityistilaisuuksiin. Mikäli varauskirja näyttää täyttä, löytyy Finlaysonin Palatsilta lisää tiloja, joita voi varata myös suoraan Astorista.

Lue myös: Riistainen syysmenu ja upeat Esterházyn viinit valloittivat Finlaysonin Palatsin

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Isänpäivä Tampereella

Isänpäivä Tampere 2020: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...

Astorin kesä on järvikalaisa ja sensongin makuja seuraileva

Kesällä Ravintola Astorin keittiöfilosofia saa suvisävyn. À la carte -annoksia vähennetään hiukan ja niiden suhteen kokataan tiiviisti sesongin parhaiden saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Siitä...

Astorin kausimenu surffaa jokiravuista hirveen ja metsäiseen mustikkaan maineikkain viinein

Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille. Luonnosta ammentavan makukimaran kanssa siemailtavaksi sopii monikin ravintolan viinikaapin antimista. Huikeita helmiäkin...