Astor kausimenu, paahdettua sorsanrintaa

Syksy näkyyy Astorin annosvalikoimassa riistaisina ja muhevina makuina. Sekä ravintolan kausimenu että à la carte ovat uudistuneet. Kummallakin maistuu metsä.

Astorin kolmen ruokalajin kausimenu on vaihtunut syksyisen riistaiseksi. Alkuruokana on kylmäsavulohiquiche kaverinaan marinoituja sieniä. Pääruoaksi on laadittu sorsanrintaa, paahdettuja juureksia ja kasviskäärylettä timjamikastikkeella.

– Sorsa on nyt sitä mitä tällä hetkellä ammutaan alas, keittiömestari Sauli Isometsä toteaa.

Jälkihyväksi hän on laatinut mustikkapannacotan, johon marjat on saatu tutulta toimittajalta Kurusta.

Riistaa on uudistuneella à la carte -listalla niin fileen, käristyksen kuin padankin muodossa. Muutenkin maut ovat runsaita: lammasta, possua, ankkaa. Myös suosittu naudanmaksa on tehnyt toivotun paluun listalle.

Astorin annokset ovat isommasti kikkailematonta mutta silti huolella valmistettua ruokaa. Rennolla brasserie-listalla on myös rouheampia annoksia esimerkiksi tuopposen kanssa nautittavaksi. Tästä hyvänä osoituksena ovat mm. lammasburger tai suosittu porsaanleikkeinen ja pekoninen Olutleipä-annos.

Astorissa on erilaisia tiloja ja tunnelmia

Jo toisessa ravintoloitsijasukupolvessa toimiva Astor on omalle linjalleen uskollinen ja mittavan kanta-asiakasjoukon suosima ravintola, joka on tullut tunnetuksi mm. pianobaaristaan. Pianomusisointia pääsee kuuntelemaan vieläkin aina perjantai- ja lauantai-iltaisin. Ravintolassa on monta erilaista tunnelmaa takaosan hienostuneesta ja hillitystä salista etuosan rentoihin baaripöytiin ja kävelykadun ulkoterassiin. Astorilla on myös erilaisia kabinettitiloja kokous- ja yksityistilaisuuksiin. Mikäli varauskirja näyttää täyttä, löytyy Finlaysonin Palatsilta lisää tiloja, joita voi varata myös suoraan Astorista.

Lue myös: Riistainen syysmenu ja upeat Esterházyn viinit valloittivat Finlaysonin Palatsin

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Astorin kausimenu surffaa jokiravuista hirveen ja metsäiseen mustikkaan maineikkain viinein

Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille. Luonnosta ammentavan makukimaran kanssa siemailtavaksi sopii monikin ravintolan viinikaapin antimista. Huikeita helmiäkin...

Piia Kärnän pianomusiikki on Astorin asiakkaiden tunteiden tulkki

Ravintola Astorin elävä pianomusiikki on jo käsite ja flyygeli sen sydän. Piia Kärnä on ehtinyt tulkita musiikkia sekä asiakkaiden tunteita Astorissa tämän vuoden helmikuuhun...

Astorin kausimenulla sydäntalven jouluisia makuja

Astorin tuore kausimenu johdattaa ajatukset ja makuhermot jo jouluisiin tunnelmiin.