leijatPelkästään nautittavat lähiraaka-aineet eivä enää riitä lähruoasta ammentavassa Ravintola Nokassa. Ravintolan henkilökunnan uudet, lystikkäät työasut ovat TAUKO Designin käsialaa. Uudet työasut on valmistettu seinän takana ravintolan naapurissa sijaitsevassa  studiossa.

Asusteiden raakamateriaalina on käytetty kierrätettyjä terveydenhuollon poistotekstiilejä, jotka ovat saaneet uuden värin ja muodon. – Materiaali on ensiluokkaista, kestävää ja samettisen pehmeää, kuvaa Terhi Vitikka. Asut otetaan käyttöön Nokan Pientilatorin yhteydessä. Leijat! -mallistosta inspiraationsa saanut salihenkilökunnan tunika muistuttaa esiliinan ja mekon välimuotoa.

Uudistunut Baari ja täysin kasvisruoasta koostuva Vihreä Helsinki -menu

nokan-baari

Uuden keventyneen sisustuksen saanut Ravintola Nokan baari houkuttelee istahtamaan pöytään, hengähtämään hetkeksi ja nauttimaan keittiön valmistamia herkkuja – ja ostamaan niitä myös mukaan Nokan omasta puodista.

Ravintola Nokan baari on uudistunut puotikahvilaksi, jonne voi poiketa maistamaan pienen nälän taltuttajia, makeita herkkuja tai vaikkapa syömään kokonaisen menun à la cartesta. Tarjolla on myös hyvä valikoima pienpanimo-oluita ja muita juomia janon sammuttajaksi.

Elokuun puolivälin jälkeen vaihtuneessa à la cartessa on jälleen mukana myös hyvän vastaanoton saanut, täysin kasvisruoasta koostuva Vihreä Helsinki -menu. Ruokalista kokonaisuudessaan on saatavana myös Nokan puotikahvilan puolella.

Puotikahvila palvelee ravintolan koko aukioloajan

Nokan puotikahvilan erikoisuutena ovat pikkunälkään tarkoitetut suupalat, joiden raaka-aineet on hankittu huolellisesti valituilta pientuottajilta ja valmistettu makuja oivaltavasti yhdistellen. Tarjolla on houkutteleva valikoima kalaa, lihaa, kasviksia ja juustoa, asiakkaan toiveista ja saatavuudesta riippuen. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon mukaan tyypillinen annos sisältää esimerkiksi savukalamoussea ruislastun sisällä, kylmäsavulohta, mummonkurkkuja, pikkelöityjä kantarelleja, lihapateeta, porosalamia, kotimaisia herkkujuustoja sekä ilmakuivattua kinkkua, jonka valmistusresepti on kehitelty yhteistyössä pientuottajan kanssa.

Nokka on hyvä pistäytymispaikka myös silloin, kun maistuu kupillinen hyvää kahvia kakkupalan kera. Puotikahvilassa on tarjolla Johan & Nyströmin kahvilaatuja, itse leivottua herkullista kakkua tai piirakkaa sekä pientuottajien virvoitusjuomia ja mehuja. Samalla voi tutustua Puotikahvilan tuotevalikoimaan ja tehdä ostoksia kotiin viemisiksi.

– Meiltä on usein toivottu, että herkkuja voisi ostaa mukaan ympäri vuoden, varmaankin jokasyksyisen Pientilatorimme innoittamina, sanoo ravintolapäällikkö Terhi Vitikka. Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävä Pientilatori kokoaa Katajanokalle lauantaina 30. elokuuta kymmeniä alkutuottajia, jotka maistattavat ja myyvät tuotteitaan kaikille laadukkaasta lähiruoasta kiinnostuneille.

Ravintolan kotisivut

http://www.ravintolanokka.fi/