Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut järjestettiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden Tarjoilija 2022 -kilpailun voitti Joonas Heino ravintola Peloton Cycling Eaterysta. Vuoden Kokki 2022 on Jonathan Slotte Ravintola Palacesta.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja Joonas Heino ravintola Peloton Cycling Eaterystä.
Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja Joonas Heino ravintola Peloton Cycling Eaterystä. Kuvaaja: Santeri Stenvall. 

– Lähdin mukaan Vuoden Tarjoilija -kilpailuun hyvällä mielellä. Kilpailu oli kaikin osin hieno kokemus ja voitto tuntuu todella mahtavalta, Heino sanoo.

Näiden kolmen asian yhdistäminen on ollut ruokaa ja pyöriä rakastavan espanjalaisen Àngel Layosin suuri unelma. Unelma paikasta, jossa korjataan nälkä ja jano, jarrut ja vaihteet. Unelma paikasta, jossa pyörien parissa koettu yhteisöllisyys ja rakkaus ruokaan olisi tarjolla kaikille.

Ravintola Peloton Cycling Eatery on Helsingin ehkä erikoisin hybridi

Ravintola Peloton Cycling Eatery.
Ravintola Peloton Cycling Eateryn rennossa miljöössä yhdistyy loistava palvelu, mukava henkilökunta ja osaava pyörien korjaus.

Keväällä 2022 Layos toteutti Helsingin Suvilahdessa haaveensa, ja keräsi ympärilleen tiimin, jonka kanssa hän toteutti Suomen ensimmäinen pyöräliikkeen, korjaamon ja ravintolan yhdistävän kokonaisuuden.

Ravintola tarjoilee muun muassa lounasta, lauantaibrunssia ja illallista sekä järjestää myös yksityistapahtumia – pyöräilytapahtumien ja pyörien korjaamisen ohella.

Peloton Cycling Eatery Kotisivut

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittajalle apuraha

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittajana Joonas Heino pokkasi myös MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 euron apurahan, jonka turvin hän pääsee tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut

Kilpailuiden myötä järjestäjät ja yhteistyökumppanit haluavat nostaa esille ravintola-alan ammattilaisia ja lisätä alan arvostusta.

Myös Vuoden Kokki 2022 -voittaja ratkesi viikonloppuna. Jonathan Slotte Ravintola Palacesta voitti arvostetun kilpailun, jolla on pitkä tausta: Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995. Vuoden Tarjoilija -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vasta vuonna 2013, vaikka asiakaspalvelu on yhtä tärkeä osa ravintolaelämystä.