sirkus-finlandia

Taianomainen sirkustunnelma täyttää jälleen teltan Kaisaniemessä lokakuusta lähtien. Esityksiä nähdään 4.10.-3.11.2019 välisenä aikana. Tänä vuonna sirkus tarjoaa jälleen taikuutta ja taituruutta maailman huipulta.

Lippuja sirkukseen saa Ticketmasterista.

Kansainvälisten taiteilijoiden karavaani

– Uusi parin tunnin ohjelma kunnioittaa yli 40-vuotiaan sirkuksemme perinteitä ja on taas erittäin kansainvälinen. Taiteilijoita on kiinnitetty yhdeksästä maasta, esityksen ohjaaja, sirkustirehtööri Carl Johan Jernström kertoo.

Esiintyjät ovat Yhdysvalloista, Englannista, Irlannista, Sveitsistä, Ruotsista, Ukrainasta, Venäjältä ja Kiinasta. Suomalaista väriä tuo taikuri, klovni ja vatsastapuhuja Sebastian, joka juontaa esityksen. 1.200 henkilön teltassa soittaa perinteiseen tapaan oikea orkesteri.

Duo Carcian vauhdikas ilmanumero aivan sirkusteltan katossa. Kuva: Jukka Knuutila

– Ohjelmassa on Pat Clarrisonin Hotdogs-eläinnumero ja akrobaattikaksikko Duo Garcia. He esiintyivät meillä edellisen kerran lähes 10 vuotta sitten. Saimme mukaan tälle vuodelle myös nykyaikaista sirkustaidetta edustavan popping-tanssijan, yhdysvaltalaisen Robert Murainen eli Mr. Fantasticin, jossa on ripaus vanhan ajan kumimiestäkin. Myös ukrainalainen voimamies Denis Ilchenko tulee hämmästyttämään yleisöä, Jernström kertoo esimerkkejä.

Yksi parhaiten koko yleisön mukaansa tempaavista ohjelmanumeroista on robottimaisen hauskuuttava Mr. Fantastic, joka tekee käsittämättömän upeita mooveja musiikkiin soljuen. Kuva: Jukka Nuutinen.

Lippuja sirkukseen saa Ticketmasterista.