Helsingin Katajanokalla vanhassa tiilimakasiinimiljöössä sijaitseva Ravintola Nokka on hurmannut asiakkaitaan vuodesta 2002 ja nousi nyt myös Eventoawards-finaalista voittajaksi ravintolasarjassa.

Keittiöpäällikkö Ari Ruohon luotsaamana ravintola Nokka tuntee valikoidut V.I.P. -tuottajansa sekä heidän tuotantomenetelmät ja olosuhteet henkilökohtaisesti. Lautaselle saapuu sesongin puhtaimmat antimet niin Sallan metsistä kuin pientiloilta ympäri Suomen.

Evento Awards palkitsi tapahtuma-alan parhaat torstaina 4.4. Finnkino Tennispalatsissa järjestetyssä palkintojuhlassa. Ravintola- ja kahvilasarjassa kilpailun voittamisen kriteereinä ovat onnistuneet puitteet tapahtumille, ja myös olemalla loistovalinta monen ruokalajin illallisella, aamiaistilaisuudessa tai vaikkapa bisneslounaalla. Palkinnon saamiseen kannalta tärkeintä on, että asiakkaan toiveet toteutetaan tai jopa ylitetään.

Nokka uudistui entistä villimmäksi

Lähiruokatuotteisiin erikoistunut ravintola halusi varmistaa Nokan aseman jatkossakin.  Keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka toteuttivat talven aikana ravintolan suurimmat uudistukset sitten avauksen. Uusi sisustus korostaa aiempaa konkreettisemmin Nokan jopa entistä villimpää ruokafilosofiaa.

– Meidän ei olisi pakko muuttaa mitään, sillä Nokka on mielestäni juurruttanut asemansa yhdeksi maamme parhaista suomalaiseen gastronomiaan erikoistuneista laaturavintoloista. Hyvä tilanteemme antaa meille kuitenkin vapauden syventää sitä luonnon ja lautasen välistä yhteyttä, mitä olen aina pyrkinyt tuomaan esiin. Tulemme Nokassa erikoistumaan yhä enemmän kotimaiseen villiriistaan ja poroon, joiden hankkimiseksi pistämme myös itsemme likoon, innostuu Ari Ruoho ja paljastaa yhden syyn ruokalistauudistukselle: Metsästys ja kalastus ovat olleet pääharrastukseni jo vuosia, mutta nyt ryhdymme ravintolapäällikkömme Terhi Vitikan kanssa toden teolla hankkimaan ruokaa myös ravintolan pöytään. Talven listalta löytyykin jo itse kaadettua hirveä, peuraa ja kaurista ja Nokka-menu tulee elämään metsästyskausien ja -saaliin mukaan. Toisessa ravintolassamme Hiedassa erikoistummekin sitten enemmän kotimaiseen kalaan.

Nokka tunnetaan yhtenä maamme parhaista suomalaiseen gastronomiaan erikoistuneista laaturavintoloista, jonka seitsemän kertaa vuodessa vaihtuva menu elää kestävästi metsästetyn saaliin, riistakauden ja sesonkien mukaan.

EVENTO AWARDS 2019 -VOITTAJAT

Yleisösarjojen voittajat
Alan vaikuttaja: Jukka Mäkelä
Catering-yritys: Tommi´s Kitchen
Esiintyjä/Taiteilja: Joni Pakanen
Isot tapahtumapaikat: Finlandia-talo
Pienet tapahtumapaikat: Clarion Hotel Helsinki
Juontaja/Puhuja/Kouluttaja: Marianne Harjula
Majoituspaikka: Original Sokos Hotel Presidentti
Ravintola/Kahvila: Ravintola Nokka
Tapahtumatoteuttaja: Kyrö Distillery Company
Yleisön suosikki: Tapahtumakeskus Koskenranta

Tapahtumasarjojen voittajat
Henkilöstötapahtuma: Neste ICT Escape Room (Factor Nova)
Kuluttajatapahtuma: Vuoden harmain päivä (Lataamo Group)
Messut: Vegemessut (YVE)
Promootio/Lanseeraus: Puolestakyröttäjät (Superson)
Yritystapahtuma: iLOQ – Unlock the Future (NJ Production)
Grand Prix: Vuoden harmain päivä (Lataamo Group)
Tulevaisuuden tekijät -erikoispalkinto: Viaporin Kekri (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu)
Vuoden yrittäjähenkisin suoritus -erikoispalkinto: Inna-Pirjetta Lahti / PING Helsinki