IMG_3613 copy

herkkujen suomi Maakuntien lähiruoka ja olut ovat jo neljättä kertaa esillä Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa. Tänä vuonna Herkkujen Suomi tuo Helsingin ydinkeskustaan yli sata lähi- ja luomuruuan tuottajaa ja valmistajaa 11 eri maakunnasta. Rautatientorilla vietetään samanaikaisesti myös Syystober-olutjuhlaa, jossa on tarjolla kymmenittäin kotimaisia pienpanimoiden oluita.

Herkkujen Suomi innostaa lähiruuan ystävät aitojen, suomalaisten makujen äärelle. Ruoka-annoksia voi nauttia paikan päällä ja ostaa myös mukaan. Viime vuonna tapahtumassa vieraili kahden ja puolen päivän aikana lähes 65 000 kävijää. Tapahtuman saama suosio osoittaa, että suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet kotimaisen lähiruuan ja oluet omakseen.

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa pääroolissa ovat maakuntien pienet elintarvikeyritykset. Mm. Pirkanmaa on komeasti edustettuna. Tapahtuma on erinomainen tilaisuus lähiruuan valmistajille tuoda osaamistaan ja taidonnäytteitään pääkaupunkilaisten nähtäville. Herkkujen Suomen yhteydessä järjestetään myös kaupan ja ravintoloiden sisäänostajien ammattitapahtuma, jossa he voivat verkostoitua pienten elintarvikeyritysten kanssa.

Maakuntien ja yritysten lisäksi toimintaansa esittelevät ruokaketjun järjestöt ja yhteisöt.  Monien ruoka- ja maatalousalan toimijoiden lisäksi myös Euroopan komission Suomen-edustusto on ensimmäistä kertaa mukana Herkkujen Suomessa. Komissio auttaa maatalouspolitiikkaa vastaamaan muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin ja kehittää sitä mm. entistä ympäristöystävällisemmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi.

Syystober copyTänä vuonna huomiota saa myös suomalainen ruokakasvatus. Ruokailo-osastolla kerrotaan ajankohtaisista ruokakasvatusmenetelmistä ja tutustutaan niihin hauskojen esimerkkien ja asiantuntijoiden avulla. Ohjelmassa luodaan myös katsaus suomalaisiin, sosiaalisiin innovaatioihin; kouluruokailuun ja kotitalousopetukseen. Tarkoituksena on tuoda esiin ruokailo, josta niin lapset kuin aikuisetkin voivat nauttia.

Tapahtumassa on tarjolla ohjelmaa koko perheelle. Osastoilta löytyy lapsille paljon aktivoivaa puuhaa ja tapahtumalavalla maakunnat esittäytyvät ja esittelevät erikoisimpia tuotteitaan. Luvassa on asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä leikkimielistä tekemistä. Lisäksi tapahtuman avajaisissa valitaan Suomen paras olut.

Kuvat: Henrik Kettunen

Tapahtuman kotisivut:

http://www.mtk.fi/herkkujen_suomi/etusivu/