Alkuruokapuolen uutuutena komeilee Jättikatkarapuja saaristolaisleivällä -annos. Se sisältää paahdettua saaristolaisleipää ja chili-valkosipuliöljyssä kypsennettyjä jättikatkarapuja seuranaan lime-aiolia.

Ravintola 2h+k on uudistanut listaansa astetta reilummalla kokkikädellä. Keittiöpäällikkö Matti Ollin tiimin luomat uudet annokset tarjoavat enemmän valinnanvaraa kasvis- ja vegaaniruokailijoille merellisiä tai lihaisia suosikkeja unohtamatta.

Kaksion keittiössä on tuntunut toiminnan alusta asti vahva välimerellinen vire, mikä näkyy ja maistuu edelleen esimerkiksi äyriäispitoisissa annoksissa, kuten pastoissa.

– Äyriäisannokset ovat erittäin kysyttyjä, joten niitä tietenkin listalta löytyy edelleen, ravintolapäällikkö Jarno Viik lupaa.

2h + k:n eli tuttavallisesti Kaksion keittiöpäällikkö Matti Olli.

Todella suosittu on myös listan uusiin alkuruoka-annoksiin lukeutuva muhkea jättikatkarapuannos.

Viik kertoo, että eräät asiakkaat kaavailivat ensin annoksen jakamista aterian alkuun, mutta henkilökunnan vinkkauksesta päättivät kuitenkin tilata kumpikin omansa. Ja olivat varsin tyytyväisiä päätökseensä.

– He kiittelivät myöhemmin, sillä olivat syödessään tulleet siihen tulokseen, että eivät olisi kuitenkaan halunneet niin hyvää annosta kenenkään kanssa jakaa, Viik myhäilee.

Kasvisannoksia on uuden listan valikoimassa muutenkin varsin mukavasti, kuten esimerkiksi sitruunainen parsa-basilikarisotto, mutta lisäksi listan annoksista on mahdollista koostaa myös useamman ruokalajin vegaaninen menu.

–  Haluamme huomioida entistä enemmän myös kasvis- ja vegaaniruokailijoita, kertoo Viik.

Vegaanisia annoksia löytyy alkuruokapuolelta bruschettan ja pääruoista puolestaan pastan muodossa. Jälkiruoista vegaaneille sopii sorbetti.

Liharuokiakin listalla toki edelleen riittää. Uutuutena tarjolla on esimerkiksi grillattua kanavarrasta ja sous vide -menetelmällä kypsennettyä ylikypsää porsaanposkea. Eikä yksi ravintolan ehdottomista klassikoista, Kaksion pippuripihvi, ole lähdössä listalta minnekään, milloinkaan.

2h + k baarin purtavissa uusia tuulia – hot dogeja listalle

Myös Kaksion baarin puolella on menu-uudistusta. Burgereita voi nyt halutessaan tuunata erilaisilla lisukkeilla tai haukkailla menemään täysin itse hampurilaisasiaan keskittyen.

Uutuutena listalle nousivat rehevästi täytetyt hot dogit, jotka syyhkäisivät oitis suunnattomaan suosioon.

– Hodareita on mennyt ja paljon! Tämä oli selvästi tervetullut listan päivitys, tuumaa Viik tyytyväisenä.

Esimerkiksi Yankees Dogin sämpyläisistä sisuksista löytyy savunakkia, parmesaania, pikkelöityä kurkkua, retiisiä, salaattia, valkosipulimajoneesia, paahdettua sipulia ja persiljaa. Myös hodareiden kylkeen voi tilata erilaisia lisukkeita.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy
Kuva äyriäispastasta: 2h + k

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS