Burgereista ja pubiruoistaan tutuksi tullut 2H+K Baari on uudistanut annostarjontaansa naapurin meiningistä inspiroituen. Seinän takana Kaksion ravintolassa on nimittäin tarjottu suosittuja leipiä jo pian 16 vuoden ajan. Hiljattain niitä on alkanut tiristä parilassa myös baarin keittiössä.

– Leipien tänne tulemisesta on puhuttu jo jokusen vuoden verran. Niillä on kovasti kysyntää, mutta ravintolan ruokatuote elää tietenkin vuosien varrella. Leivät eivät ole siis sieltä poistumassa vielä pitkään aikaan, mutta ajattelimme kokeilla niiden valmistusta täällä baarin keittiössäkin jo nyt, ravintolapäällikkö Jarno Viik valottaa.

Kaksion baarin pariloidut leivät eivät ole identtisiä ravintolan annosten kanssa, vaan niitä maakaroidaan tietenkin keittiön omalla otteella. Täytteet sisuksiinsa kätkevä leipä on kuitenkin kummallakin puolella aivan sama. Se on tullut alusta asti paikalliselta Hakasen leipomolta, kuten muutkin leipomotuotteet Kaksioon.

– Itse leipä on sama ja koko on sama – nämä ovat siis isoja annoksia, Viik toteaa myhäillen.

– Täällä leivän kylkeen voi halutessaan tilata vielä kipollisen ranskalaisia, joten annoksesta riittää mukavasti myös kahdelle jaettavaksi.

Listalta löytyy Garlic Chicken Caesar, Spicy Italian Salami, possupastraminen ja pekoninen Classic BLT sekä muhkea Meat Lover. Suosikikseen Viik paljastaa juuri kyseisen tuhdin haukkailtavan.

Meat Lover Sandwich on nimensä mukaisesti kolmea lihaa muhkeanaan. Sänkkäri ammentaa makunsa ylikypsästä entrecotesta, possupastramista ja pekonista. Sisuksista löytyy myös kasviksia, kuten tomaattia, jalapenoa ja suolakurkkua. Tuhdit makumaisemat täytelöittää cheddarkastike sekä juustotujaus.

Hanassa Kaksion oma olut Kimito Brewingilta

Sandwichien kaverina maistuu luonnollisesti olut, joista löytyy niin ravintolan omaa maltaista kuin muitakin kotimaisia pienpanimotuotteita.

– Kotimaisia pienpanimo-oluita on pullotavarana toista kymmentä tarjolla. Hanasta löytyy sitten oma oluemme, joka vaihtuu aika ajoin.

Kaksio tekee parhaillaan olutyhteistyötä Kemiön saarella toimivan Kimito Brewingin kanssa.

– Meille tulee sieltä yleensä 500 litran keitto neljästä viiteen kertaa vuodessa. Viimeksi tuli kevyttä pilsiä, Vanhan Isännän Pilsneriä, mutta tämä uusin olut on sellainen tuhti hedelmäinen IPA nimeltänsä Ratikka, kertoilee Viik hanasta löytyvästä uudesta maltaisesta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy