Palkittu olutharrastajien pyhiinvaelluskohde ja kaupungin olutkansan olohuone Konttori täytti jo komeat 20 vuotta. Alati kehittymään pyrkivä paikka on tinkimättömällä tekemisellään edistänyt niin Tampereen kuin koko maankin olutkulttuuria.

Halu tarjota asiakkaille aina jotain uutta ja mielenkiintoista maisteltavaa kyytii Konttoria aina vaan eteenpäin kohti uusia olutulottuvuuksia. Pelkästään vaihtuvia hanoja Konttorin tiskillä on jo hulppeat 11 kipaletta. Vuositasolla ollaan nykyään noin 500 oluen vaihtuvuusvauhdissa, eli enemmän kuin yksi olut per päivä. Käytännössä vauhdikkain olutrumba tapahtuu aina viikonloppuisin, kun asiakkaat kirmaavat suuremmin joukoin vaahtokukkia poimimaan.

– Jos tulet maanantaina oluelle ja seuraavan kerran viikon päästä, niin koko paketti on ehtinyt jo vaihtua. Se pitää touhun tuoreena asiakkaille ja meille. Ja vauhti vaan kiihtyy, toteaa Konttorin johtaja Antti Hannula hymyillen.

Myös pullovalikoima on runsaslukuista ja eläväistä sorttia. Ja onpa hyvien panimokontaktien Konttorille keitelty omia oluitakin. Viimemmäksi luotiin 20-vuotisjuhlaolut boXX Officer yhteistyössä Panimoyhtiö Tujun kanssa.

Mielenkiintoiset ja laadukkaat oluet houkuttavat paikalle maltaisiin mieltyneitä alan perehtyneistä harrastajista muuten vain hyvästä oluesta nautiskeleviin asiakkaisiin. Konttorin 20-vuotisen taipaleen aikana paikka on ehtinyt tulla tutuksi jo useammallekin sukupolvelle.

– Kyllä täällä näkyy isiä, jotka ovat tulleet poikiensa kanssa esimerkiksi matsia seuraamaan. Se on kyllä tosi hienoa, Hannula myhäilee.

Konttori tarjoaa tilan keskustelulle

Yksi tärkeä tekijä Konttorin maltaisen taian taustalla on mutkaton ja rauhallinen tunnelma nautiskella sekä rupatella. Henkilökunta ehtii vaihtaa jonkun sanan kiireen keskelläkin ja pöydissä kuulee seurustella toisten tuoppostelijoitten kanssa. Musiikki ei taustalla raikaa – täällä on aina tilaa keskustelulle.

Mielestään parhaaksi asiaksi Konttorissa Hannula nimeääkin suorilta ilmapiirin.

– Konttori on hyvä kombinaatio henkilökuntaa, asiakaskuntaa ja ympäristöä. Haluamme antaa sijaa juttelulle ja sellaiselle olohuonemaisuudelle.

Tietovisaisäntä Sami Mäkinen

Tunnelmaa tekee myös suosittu tiistai-iltojen pubivisa, joka on pyörähtänyt käyntiin jo yli 700 kertaa. Tietovisaisännän hommat tositarkoituksella jo vuonna 2003 aloittanut Sami Mäkinen on tuttu näky Konttorissa. Visa onkin yksi niistä vetovoimatekijöistä, joka houkuttelee osaltaan olutravintolaan eri sukupolvia, niin miehiä kuin naisiakin.

Konttorissa viihtyy sankan asiakasjoukon olella mainiosti myös henkilökunta, mikä näkyy pysyvyytenä baaritiskin takana. Myös omistustaholla, sillä kyseessä on vuodesta 2004 asti ollut perheyhtiö.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY