Kaksion baari on kaikessa hiljaisuudessa uudistanut ruokatuotettaan. Nyt kokataan Suomi 100 -hengessä lähituottajien liharaaka-aineista vaihtuvia burgeriannoksia, joihin upotetaan myös paikallisia juustoja.

Parhaillaan tarjoillaan luomutuotettua ylämaankarjaa vuoropäällikkönä toimivan Jarno Viikin sukulaisten kotitilalta Lempäälästä, Mantereen tilalta. Burgerin täyslihapihvin lisäksi annoksesta löytyy mouhijärveläisen Herkkujuustolan Savuhilma-juustoa sekä rosmariini-mustikka-BBQ-majoneesia.

– Lihaa on tilattu jo lisää Mantereen tilalta, sillä annos on saanut huikean suosion, iloitsee Viik.

Burgerin välistä on myös löytynyt mm. Ahlmanin kyyttöä ja luomubiisonia Loimaalta. Lammasburgerin liha on peräisin Forssasta. Kiinnostava hampurilainen on myös Chicken Pear Burger -nimetty kana-päärynäburgeri, joka voisi olla hyvä vaihtoehto oluen lisäksi vaikkapa siiderin kanssa nautittuna.

Kaksion baarissa on totuttu lounastamaan perjantaisin ja juhlistamaan päättyvää työviikkoa ystävien tai työkavereiden kesken. Nykyisin lounasta tarjoillaan myös keskiviikkoisin. Normilistan lisäksi vaihtuvan lounassalaatin ja burgerin parhaista saatavilla olevista raaka-aineista. Näillä annoksilla kokit pääsevät kilvoittelemaan uusilla mauilla ja saamaan uutta inspiraatiota tuleviin annoksiin.

Lisää aiheesta: Pyynikin Käsityöläispanimon voittokulku jatkuu – Ruby Jazz Ale -oluelle voitto World Beer Awards -kisassa

Paikallisia ja kansainvälisiä oluita

Liitutaululle on ilmestynyt yhä enemmän paikallisia oluita ja uusia olutmakuja Suomesta. Pyynikin Käsityöläispanimon oluita on tarjoiltu jo vuoden verran, ja knsainvälisesti palkittu Ruby Jazz on löytänyt tiensä myös hanaan. Pullo-oluet vaihtuvat kaikkinensa nopeaan tahtiin ja nyt kaapista löytyi pienpanimo-oluita mm. Porista, Tuusulasta ja Jyväskylästä. Tiheään vaihtuvien pienpanimopitoisten pullo-oluiden vastakohtana hanoissa on enemmän suosikkioluita kansainvälisiltä suurpanimoilta.

Siipiä ja lätkää

Etenkin talvikaudella jännittävimmät pelit ja matsit seurataan Kaksion suuresta taulutelevisiosta. Ilveksen väriä ylväästi tunnustava baari tarjoilee kattavan juomaskaalan lisäksi tamperelaiseen tyyliin tietysti siipiannoksia ja ruuduilta sporttia. Tunnelma on kova varsinkin silloin kun omistajien, Antin ja Mikan, rakkaudet Ilves ja Kärpät ottavat kisaa.