Rautamalmipadan Maa-artisokkaa sisältää maa-artisokkaa niin keittona, pikkelöitynä kuin sipsinäkin. Mukana on myös pekonicrumblea ja tryffeli-maitovaahtoa.

Ravintola Tampella ottaa talven vastaan muovaamalla à la carteaan kylmään vuodenaikaan sopivaisin annoksin. Lautasilla höyryää tryffeli-maitovaahtoinen maa-artisokkakeitto ja tuhti kotimainen härän sisäfilee.

Keittiömestari Lasse Niemelä poimii esittelyyn alkuruokapuolelta lämmittäväisen keiton, Rautamalmipadan Maa-artisokkaa. Maa-artisokkakeitto kätkee sisäänsä maa-artisokkaa myös pikkelöitynä ja sipsinä. Niiden kylkeen on tujautettu vielä pekonimurua ja päälle tryffeli-maitovaahtoa.

Pääruoka-annoksista talviseen valokeilaan nostetaan tuhti annoksellinen Huoltomiehen Härkää eli konaisena grillattua, tangoksi rullattua ja 52:ssa asteessa sirkuloitua kotimaista härän sisäfileetä. Kylkeensä sarvipää on saanut viherpippuri-hunajavoita, palsternakka- sekä porkkanapyreetä, säräjuureksia, timjami-perunakakkua ja punaviinikastiketta.

Kaikkia annoksia ei ole uusiksi operoitu, joten esimerkiksi Pellavatehtaan Punajuureen tai Konepajan Pippuripihviin rakastuneet voivat suunnata lempiherkulleen vastakin. Massunmäen Ritarit puolestaan on jälkiruokapuolen menevimpiä annoksia. Paikallisen leipomon pitkosta paistellut viipaleet saavat keralleen valkosuklaata, vaniljajäätelöä ja Ylirautian tilan vadelmaa.

Annosten lisäksi myös niiden nimet ovat Niemelän luomuksia. Ideoita hykerryttäviin annosnimiin ammentuu Tampellan mielenkiintoisesta ja värikkäästä teollisuushistoriasta: Tampellassa on keritty valmistaa vaikka mitä tykeistä höyryveturiin ja kankaasta lentokonemoottoreihin.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Huoltomiehen Härkää eli konaisena grillattua kotimaista härän sisäfileetä. Kylkeensä sarvipää on saanut viherpippuri-hunajavoita, palsternakka- sekä porkkanapyreetä, säräjuureksia, timjami-perunakakkua ja punaviinikastiketta.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tampellan suvi starttasi uusin kesäisin makukuvioin

Ravintola Tampella avautui kesään uudistunein annoksin, joita voi nauttia myös hulppeamaisemaisella terassilla koko makuvalikoiman mitalta. Ruoka-annoksista juomiin, tietenkin. Tampellan Lasset, keittiömestari Lasse Niemelä ja ravintolapäällikkö...
video

Finlaysonin alueen Kotkankalliolta vartioidaan Tammerkosken kansallismaisemaa

Näsijärven rantakalliolla Finlaysonin Palatsin puistossa on komea kotka, jonka siipien kärkiväli on yli neljä metriä. Kansallismaisemista, aivan Tammerkosken niskalla sijaitseva Kotkankallio on yksi Tampereen...

Tampellassa viikonloppumenuja ja uudenlaisia klassikoita – Teija Sinisalo kehittää alati ammattitaitoaan

Ravintola Tampellan uudistunut à la carte nostaa entistä enemmän makuklassikoita tarjontaan. Annokset luodaan kuitenkin Tampellan tyyliin sopiviksi modernein ottein. Niitä pöytiin tarjoilee tykätty vuoropäällikkö...