rajamaki-ichtertz
Juho Rajamäki ja Yoni Ichtertz kutsuvat illallisvieraita uudenvuodenaattoiltana Kauppahalliin.

Kauppahallin suursuosittu lounasravintola 4 Vuodenaikaa on uudenvuodenaattona poikkeuksellisesti myös ilta-aikaan tunnelmoitavissa. Ravintoloitsija Yoni Ichtertz ja tuore keittiömestari Juho Rajamäki päättivät nimittäin järjestää Kauppahallissa juhlaillallisen asiakkaiden nautiskella ja vastaanottaa juhlavuosi 2017 tyylillä.

– Vaikka olemme lounasravintola, haluamme olla mukana myös illlallistouhussa ihan oman mielenkiinnon takia. Tässä pääsee tekemään erilaista kuin lounasaikaan, Ichtertz summaa iloisesti.

Idea uudenvuodenillallisen järjestämisestä syntyi pitkältikin taitureiden omasta mielenkiinnosta, mutta myös niin sanotusti yleisön pyynnöstä. Vaikka ravintola on järjestänyt viime aikoina muutenkin enemmän illallisia, tulee kyselyitä paljon enemmän kuin mitä illallisia voidaan käytännön syistä järjestää. Silti 4 Vuodenaikaa haluaa palvella mahdollisuuksien mukaan myös illallisasiakkaita.

– Olen ollut aikaisemmin töissä sellaisissa ravintoloissa, joissa järjestetään uudenvuodenillallisia. Tämä on miljöönäkin vielä niin upea, tyhjä tunnelmallinen Kauppahalli! Eikä monikaan ravintola Tampereella sitä paitsi tarjoa illallista uudenvuodenaattona, Rajamäki toteaa.

Kun uudenvuodenaatto osui vieläpä sopivasti lauantaille, päättivätkin miehet tarjota asiakkaille jotain aivan erityistä.

– Olemme Yonin kanssa jo sen verran vanhoja käyriä, ettemme halua lähteä enää kylille rilluttelemaan. Mieluummin tarjoamme sitten asiakkaille tilaisuuden tulla nauttimaan illallisesta Kauppahallissa, Rajamäki toteaa hymyillen.

Kaiken muun hyvän lisäksi Kauppahallilta on pitkän kaavan ruokailun päätteeksi vain pieni kävelypyräys Laukontorille ilotulitusta seuraamaan.

Illallisen hinta on perin edullinen, sillä 6 ruokalajin illallinen kustantaa vain 60 euroa. Amuseineen annoslukumäärä tulee nousemaan likemmäksi kymmentä. Ranskalaistyylisen ruokailun yhteisten pitkien pöytien ääressä pääsee kokemaan 30 ensimmäisenä paikkansa varannutta.

4 Vuodenaikaa on lounasravintola illallisravintolan palvelulla

Rajamäki on työskennellyt aikaisemmin pitkälti illallisravintoloissa, esimerkiksi Hellassa & Huoneessa. 4 Vuodenajassa Rajamäen yllätti lounasruoan edullisuus suhteutettuna siihen, että kaikki raaka-aineet käsitellään aivan alusta asti itse ja ruoka vieläpä tarjoillaan pöytiin illallisravintolan tapaan, eikä asiakkaan tarvitse palvella itse itseään noutopöydästä ruokaa ammentaen ja jopa astiansa itse palauttaen.

Silmiä avaava kokemus oli myös koko ajan käytettävissä oleva Kauppahallin raaka-ainerunsaus. Kaikki on tuoretta kalasta kasviksiin, eikä mikään pääse loppumaan kesken. Lihakin saapuu ravintolaan pitkälti kokonaisina ruhoina.

– Meillä on nytkin tuolla alhaalla kaksi kokonaista hirveä ja kolme kokonaista poroa. Uudenvuodenillallisen pääruokana tarjottava hirven sisäfilee leikataan itse omissa tiloissa riiputetusta hirvestä, Rajamäki kertoo innoissaan.

Uudenvuodenillallinen 31.12.2016 klo 19.

HUOM! Illallinen on jo loppuunvarattu.

VARAUKSET

MENU

Kuningasrapua &
popcornia

Etanaa, valkosipulia &
briossia

Ahventa, purjoa &
kukkakaalia

Hirveä, juuriselleriä &
karpaloa

Juustoja & kvitteniä

Paahtovanukasta, lakritsia &
vadelmaa

60 €/ hlö

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola 4 Vuodenaikaa, Tampereen kauppahalli

Aamiainen ja lounas Kauppahallissa – myös lauantaisin

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi...

4 Vuodenaikaa sai uuden kabinettitilan – Varaa oma Chef’s Table tai vaikka aamiaispalaveri

Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa sai kesällä sulkeutuneen Delinsä tilalle hienon kabinettitilan, joka monipuolistaa ravintolan palvelutarjontaa. Esimerkiksi kysytty Chef's Table laajenee nyt palvelemaan useampaa ruokailijaa....
Vappu Tampere

Vappu Tampere 2021: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit – myös noutotilauksina

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2021 vapputarjontaa  – vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin omassa kodissa tai vaikkapa puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti niin pöytävarausten...