masuuni vasikka rapu kohokohdat

Masuunissa kokataan Original Sokos Hotel Ilveksen 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi koko vuoden ajan erikoismenuja, joille on valittu hotellin vanhojen ruokalistojen helmiä nykyaikaan päivitettyinä versioina. Uusimpaan juhlamenuun on haettu kasari-inspiraatiota 1980-luvulla talossa toimineesta Le Gourmet -ravintolasta. Myös parsamenuisia ruokailoitteluita on tarjolla.

masuuni jarmo kajander 3 kohokohdat1986–89 toiminut Le Gourmet oli Ilveksen ensimmäinen fine dining -nautintoja tarjoileva ravintola. Masuunin keittiömestari Jarmo Kajander on käynyt antaumuksella läpi vanhoja listoja ja valikoinut uudelle juhlamenulle mm. annoksellisen vasikkaa, tilliä ja jokirapuja. Makumaisema on periaatteessa vuodelta 1987, mutta Kajander on tehnyt raaka-aineyhdistelmistä aivan omanlaisensa.

– Siinä on ylikypsää vasikkaa ja jokirapua sekä lisäksi vasikan haudutusliemestä, tillistä ja etikasta tehtyä kastiketta. Periaatteessa se on tillilihaa jokiravuilla, Kajander toteaa veikeästi.

Jos kaikki tillilihat maistuisivat tältä, itse kukin olisi kaapinut kouluvuosina lautasensa tyhjäksi nikottelematta.

Juhlamenu

Korvasienikeittoa
Vasikkaa, tilliä ja jokirapuja
Pala juustoa ja marmeladia
Lakkaa, rahkaa ja mandariinia

Menu 52 €/hlö. Tarjolla 23.6.2016 asti.

masuuni parsa kohokohdat

Kajander on laatinut Masuuniin myös kokonaisen parsamenun kevään kunniaksi. Siltä hän haluaa nostaa esiin niin ikään klassikkoainesta olevan annoksen: Valkoista parsaa, kevyesti savustettua kukkakaalia ja kahvia.

– Annos on tosi outo, mutta kaikki tuntuvat rakastavan sitä. Sen valmistus on saanut inspiraatiota eräästä tanskalaisesta ravintolasta, jonka annosessa oli yhdistetty kahvia ja parsaa. Tein oman versoni, jossa on valkoista parsaa, savustettua raakaa kukkakaalia, kahvi-vinaigrettea ja ruskeaa voimajoneesia.

Makukombinaatio kuulostaa ehkä joidenkin asiakkaiden korvaan melko kummalliselta, mutta kuulemma likimain kaikki, jotka ovat annosta maistaneet, ovat olleet aivan haltioissaan. Eikä ihme.

Parsamenu

Valkoista parsaa, kevyesti savustettua kukkakaalia ja kahvia
Parsaa, hollandaise-kastiketta ja briossia
Banaani tarte tatin, suolakinuskia ja vaniljajäätelöä

Menu 44 €/hlö

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

jarmo kajander masuuni kohokohdat
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Hotel Ilveksen uusi keittiöpäällikkö Petri Salomäki rakastui tamperelaiseen ja Tampereeseen

Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen...
Ravintola Lynx Bar & Cafe

Ilveksen kattosauna avaa näkymät Tammerkosken kansallismaisemiin ja tarjoaa haltioittavia yllätysmomentteja

Ilveksen Maisema-kabinetti saunoineen on korkeimmalla sijaitseva vuokrattava saunatila Tampereella. Lasiseinäisistä korkeuksista avautuu jylhä näkymä kohti Pyhäjärveä sekä Pyynikkiä. Panoraamaikkunoista näyttäytyy myös Tammerkosken kansallismaisema kaikessa...

Masuuni avautuu liha-antimia avotuligrillistä ammentaen – Keittiömestari liekeissä

Tovin ainoastaan tilausravintolana toiminut Masuuni avautuu jälleen myös iltaravintolana 11.9. alkaen. Luvassa on uusia kuumia annoskuvioita, sillä keittiöön saadaan hulppea avotuligrilli keittiömestari Jani Salmelan...