Masuunissa kokataan Original Sokos Hotel Ilveksen 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi koko vuoden ajan erikoismenuja, joille on valittu hotellin vanhojen ruokalistojen helmiä nykyaikaan päivitettyinä versioina. Uusimpaan juhlamenuun on haettu kasari-inspiraatiota 1980-luvulla talossa toimineesta Le Gourmet -ravintolasta. Myös parsamenuisia ruokailoitteluita on tarjolla.
1986–89 toiminut Le Gourmet oli Ilveksen ensimmäinen fine dining -nautintoja tarjoileva ravintola. Masuunin keittiömestari Jarmo Kajander on käynyt antaumuksella läpi vanhoja listoja ja valikoinut uudelle juhlamenulle mm. annoksellisen vasikkaa, tilliä ja jokirapuja. Makumaisema on periaatteessa vuodelta 1987, mutta Kajander on tehnyt raaka-aineyhdistelmistä aivan omanlaisensa.
– Siinä on ylikypsää vasikkaa ja jokirapua sekä lisäksi vasikan haudutusliemestä, tillistä ja etikasta tehtyä kastiketta. Periaatteessa se on tillilihaa jokiravuilla, Kajander toteaa veikeästi.
Jos kaikki tillilihat maistuisivat tältä, itse kukin olisi kaapinut kouluvuosina lautasensa tyhjäksi nikottelematta.
Juhlamenu
Korvasienikeittoa
Vasikkaa, tilliä ja jokirapuja
Pala juustoa ja marmeladia
Lakkaa, rahkaa ja mandariiniaMenu 52 €/hlö. Tarjolla 23.6.2016 asti.
Kajander on laatinut Masuuniin myös kokonaisen parsamenun kevään kunniaksi. Siltä hän haluaa nostaa esiin niin ikään klassikkoainesta olevan annoksen: Valkoista parsaa, kevyesti savustettua kukkakaalia ja kahvia.
– Annos on tosi outo, mutta kaikki tuntuvat rakastavan sitä. Sen valmistus on saanut inspiraatiota eräästä tanskalaisesta ravintolasta, jonka annosessa oli yhdistetty kahvia ja parsaa. Tein oman versoni, jossa on valkoista parsaa, savustettua raakaa kukkakaalia, kahvi-vinaigrettea ja ruskeaa voimajoneesia.
Makukombinaatio kuulostaa ehkä joidenkin asiakkaiden korvaan melko kummalliselta, mutta kuulemma likimain kaikki, jotka ovat annosta maistaneet, ovat olleet aivan haltioissaan. Eikä ihme.
Parsamenu
Valkoista parsaa, kevyesti savustettua kukkakaalia ja kahvia
Parsaa, hollandaise-kastiketta ja briossia
Banaani tarte tatin, suolakinuskia ja vaniljajäätelöäMenu 44 €/hlö
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy