Ravintolapäivä HelsingissäMarttojen pop up –ravintoloissa ympäri Suomen tarjotaan tänä vuonna länsiafrikkalaisia makuja. Tampereella Kaukajärven Martat ovat vauhdissa toimitiloissaan Tampellan esplanadilla. Lauantaina lautasella on väriä ja lempeitä herkkuja! Mainiot ruokaelämykset piristävät mukavasti omaa ruokakulttuuriamme.

Martat kokkaavat ravintolapäivänä makuja Kamerunista, joka on Marttojen kehitysyhteistyön kohde- ja kumppanimaa vuosina 2012-2014.

-Yhteistyökumppanimme Kamerunissa opastavat köyhiä naisia hyvään ravitsemukseen ja käyttämään kotitaloustaitojaan omien yritysten perustamiseen. Koko perhe hyötyy ja hyvinvointi lisääntyy, kertoo Marttaliiton kansainvälisestä toiminnasta vastaava Terhi Lindqvist.

Ravintolapäivä ja kehitysyhteistyöhankkeet ovat esimerkki Marttojen monipuolisesta toiminnasta. Monenlainen arkinen työ, jota Marttajärjestössä on tehty, on järjestön tärkein yhteiskunnallinen saavutus. Kaiken toiminnan taustalla on Marttajärjestön perustajan, Lucina Hagmanin, yli 100 vuotta sitten lausumat sanat yhteiskunnallisten päätösten teossa mukana olevista naisista: ”On laajempi, isompi koti kuin perhekoti. On kylä, pitäjä, yhteiskunta, isänmaa – koko maailma”.

Tapahtumatiedot

TAMPERE
Järjestäjä: Kaukajärven Martat ry
Ravintola avoinna klo 12-15
Osoite: Pirkanmaan Martat ry:n toimitilat Tampellan esplanadi 7, Tampere

Marttojen Ravintolapäivän tapahtumat löytyvät Marttojen nettisivuilta osoitteesta:

http://www.martat.fi/marttailu/martta-tapahtumia-vuonna-2014/kattilamatka-kameruniin-ravintolapaiva-17.5/

http://www.restaurantday.org/