![](https://kohokohdat.fi/tampere/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/piemonte-pasta-kohokohdat.jpg)
Ravintola Piemonte on alkuvuoden silkkaa Sisiliaa! Ravintolan keittiömestari on loihtinut tarjolle annoskimaran, joka tuo tarjolle talveen sopivia ja sisilialaisiin makumaisemiin sointuvia annoksia.
– Koko menumme pohjautuu pelkästään Sisiliaan. Kaikki raaka-aineet ovat sellaisia, jotka ovat siellä hyvin tyypillisiä. Esimerkiksi mereneläviä käytetään siellä paljon, kuvailee keittiömestari Amanda Salo.
Keittiömestarin oma annosmielitietty on sardellinen, säväyttävän mustakeltainen pasta-annos, joka ammentaa värinsä mustekalan musteesta sekä tietenkin sitruunasta.
– Pasta on suosikkiannokseni. Tykkään erityisesti sen väristä. Se näyttää muutenkin vähän erilaiselta kuin pasta-annoksemme yleensä ja on erittäin voimakasmakuinen.
Sitruunan ohella myös vahvasti sesongissa olevaa veriappelsiinia löytyy niin risotosta kuin burratan kanssa kaverustuneenakin.
![](https://kohokohdat.fi/tampere/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/piemonte-ateria-2-kohokohdat.jpg)
Ravintoloitsija Sakari Keinänen kallistuu selvästi karitsanpotkan puoleen.
– Karitsanpotka-annos on oikein sellainen kylmän talvipäivän annos. Eihän sen hienompaa olekaan, kuin tulla kylmästä lämpöiseen nauttimaan hyvää ruokaa ja ottaa siihen pullo punaviiniä kylkeen, Keinänen kuvailee.
![](https://kohokohdat.fi/tampere/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/piemonte-arancini-kohokohdat-350x525.jpg)
Sisilia elää vahvasti myös juomavalikoimassa, jota on runsastutettu Sisilian alueen viineillä.
– Meillä on Suomessa vähän vähemmän saatavilla olevia Donnafugatan viinejä. Kyseessä on todella persoonallinen viinitila Sisiliassa. Roseen lisäksi meillä on sieltä vaaleaa Anthiliaa ja punaista, todella muhkeaa ja herkullista Mille e una Nottea, kuvailee Sari Vastamaa.
Piemontessa on myös aivan oma limoncello tekeentymässä, joten siltäkin osin sukellus Sisiliaaan on täydellinen.
Piemontessa syödään sisilialaisittain ainakin helmikuun puoliväliin asti.
MENU SISILIA
ANTIPASTI
Leipää & tomaattipestoa L €4,50
Antipastilajitelma G €12/€18
Kukkakaaliarancino & paahdettua mantelia L €12
Burrataa & veriappelsiinia G €12
PRIMI PIATTI
Veriappelsiinirisottoa & kapriksia L, G €10/€15
Spaghetti al Nero di Seppia L €12/€18
Pastaa & liharagua L €10/€15
SECONDI PIATTI
Paahdettua juuriselleriä & caponataa L, G €22
Ylikypsää karitsaa & valkopapu-valkosipulipyreetä L, G €29
Nieriää, couscousia & rakuunaa L €29
DOLCI
Nutella-pistaasi Tiramisu €10
Mantelipannacotta & granaattiomena granite L, G €10
Sgroppino M, G €7
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
![](https://kohokohdat.fi/tampere/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/piemonte-kala-720.jpg)