Piemonten kevät on startannut raikkaan parsaisesti. Keittiömestari Alexis Tokas on villiintynyt vihreästä siinä määrin, että halutessaan parsaa voi nyt herkutella alku-, pää- ja jopa jälkiruoassa. Eli vaikka kokonaisen menullisen!
– Tykkään parsasta ihan mielettömästi. Se on hennon ja hienostuneen makuinen raaka-aine…ja kevään merkki!
Piemonten parsa tulee Espanjasta, josta saadaan nyt jo todella maukasta parsaa. Kotimaista vielä odotellaan.
Parsaa on saatavilla Piemontessa eri annoksissa ja eri muodoissa ainakin vappuun asti. À la carte -listalla on toki muitakin kuin parsaisia annoksia.
Piemonten parsa-annoksia:
Parsaa, maa-artisokkapyreetä ja rucolaa
Parsarisottoa
Haudutettua lohta, grillattua parsaa, ohraa ja mustekalan musteella värjättyä hollandaisea
Omena-kuohuviinisorbet, granolaa ja hillottua parsaa
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy