Tampereen italialainen ravintola Piemonte sukeltaa parhaillaan Sisilian merellisiin makumaisemiin. Perinteikkäät Sisilia-viikot 6.2.-2.3.2024 kuljettavat ravintolavieraat etelämmäksi Välimeren auringon alle.

Italia tarjoaa monipuolista, omaleimaista gastronomista kulttuuria läpi pitkän niemimaan. Sisilian saaren ympäröimät meret ovat antaneet alueen keittiölle erityisesti merenelävät.  Ravintola Piemonten Sisilia-viikkojen menu on saanut innoituksensa nimenomaan alueen merellisestä ruoka- sekä viinikulttuurista.

Italialainen ravintola Piemonte. Mustekala ja keittiömestari Tommi Kumpulainen. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Piemonten annoksissa maistuvat parhaillaan niin simpukat, mustekala, tonnikala kuin jättikatkaravutkin. Lautasille asetellaan muun muassa tonnikalacarpacciota, tomaattista kala-äyriäispataa sekä mustekalaa. Myös veriappelsiini on Sisilian alueelle hyvin tunnusomainen raaka-aine. Parhaillaan huippusesongissaan olevat pikkuiset punaiset auringot maistuvat menulla useassa eri annoksessa niin burratan kaverina kuin risotossa sekä jälkiruoissakin. Jopa juoman muodossa.

– Olemme tehneet usein aikaisemmin limoncelloa, mutta tällä kertaa päätimme tehdä Sisilia-viikkojen hengessä orancelloa, eli käytimmekin veriappelsiinia. Orancelloa on saatavilla ainakin Sisilia-viikkojen ajan, mutta mahdollisesti niiden jälkeenkin. Siitä tuli todella onnistunutta, paljastaa ravintolapäällikkö Anne Mikkonen.

Ravintolan tyyliin annoksia voi valikoida ruokalistalta mielensä mukaan tai nauttia Piemonten neljän ruokalajin menun italialaiseen tapaan. Kun haluaa keskittyä tyystin nautiskeluun sekä ruokailuseurusteluun, kannattaa myös viinien valinnassa heittäytyä henkilökunnan osaavaan huomaan. Annosten ohella nimittäin myös viinit ovat Piemontessa aina merkittävässä roolissa. Sisilia-viikkojen viinivalikoimassa on tamperelaisen BaseOn-yrityksen maahantuomia Gambino Vini -viinejä kuohuvista punaiseen ja valkoiseen.

– Heillä on esimerkiksi tosi hyvä Etna Spumante -vuosikertakuohuviini Nerello Mascalese -rypäleestä, Mikkonen kertoo ja kiittelee muitakin viinitalon tuotteita.

Aterian loppuun, tai joko orancellon tai kuohuviinin kaverina muuten vaan, maistuvat cannolit. Cannolit ovat alun perin sisilialaisia leivonnaisia, jotka koostuvat rapesta putkimaisesta kuoresta, joka on täytetty makealla kermaisella täytteellä sisältäen perinteisesti ainakin lampaanmaidosta tehtyä ricotta-juustoa. Piemonten cannolit ovat saaneet täytteekseen suklaisen ricotta-täytteen.

Kuvat: Piemonte ja Kohokohdat.fi

PIEMONTE MENU 6.2.-2.3.2024 – neljän ruokalajin menu italialaiseen tapaan
Antipasti
Tonnikalacarpaccio, kapriksia & veriapplesiinia G, L
tai
Burrataa, viikunaa & veriappelsiinia G
Primi piatti
Veriappelsiinirisotto G, L
Secondi piatti
Häränhäntäragua, parmesanpolentaa & pikkelöityä salottisipulia G, L
tai
Tomaattinen kala-äyriäispata Sisilian tapaan pG, L
Dolci
Cannoli ricotta-suklaatäytteellä, pistaasia & minttua L
tai
Veriappelsiinijuustokakkua & veriappelsiinijäätelöä G, L
61€ /hlö

 

Katso koko Sisilia-viikkojen annosvalikoima täältä!

PÖYTÄVARAUS