Keittiömestari-ravintolapäällikkö Aliisa Salminen (vas.) ja salia hallinnoiva viinimestari Jennimari Rask kertovat Henriksin viinivalikoiman olevan eläväinen. Monia viinejä voi ostaa myös laseittain.

Mittavan ja pitkään suunnitellun uudistuksen läpikäynyt Henriks avautuu 17.2. bistro Henriksinä. Niin sisustus kuin ruokalistakin on päräytetty tähän päivään liki 40-vuotiaan ravintolan klassikkojuuria unohtamatta.

Vuodesta 1986 Satamakadulla palvellut Henriks kuuluu kaupungin ravintolakentän klassikoihin. Remontin myötä vahvasti bistroutunut Henriks houkuttaa nyt illastajien ohella selkeämmin myös lasilliselle ja pikkusyötävälle poikkeavia sekä seurustellen iltaa istuvia.

– Aina ei tarvitse lähteä syömään kolmen ruokalajin mitalta. Meille voi tulla piipahtamaan lasilliselle vaikkapa ennen teatteria tai teatterin jälkeen, kuvailee salista vastaava viinimestari Jennimari Rask.

Uutuutena annosvalikoimassa korostuvatkin pienet suolaiset sekä pienet makeat annokset, jotka sopivat esimerkiksi seurueen kesken jaettaviksi, pikkunälkään lasillisen kaveriksi tai useamman eri annoksen mitalta nautiskeltaviksi.

– Halusimme uudistaa konseptia rentoon ja helposti lähestyttävään bistroruokailuun sopivaksi. Pääruokiakin meillä kyllä edelleen on, joten pystymme muodostamaan myös perinteisiä pidempiä useamman ruokalajin menukokonaisuuksia, valottaa keittiömestari-ravintolapäällikkö Aliisa Salminen.

Pöytiintarjoiltua lounasta Henriksistä saa myös jatkossa, jopa lauantaisin.

– Lauantaina lounaalle tulee aina jotain spesiaalia, mutta lisäksi voimassa on silloin myös supistettu listamme, Salminen paljastaa.

Remontti tuo avarammaksi muuttuneeseen ravintolatilaan komean ja pitkän baaritiskin. Viinilista koostuu eurooppalaisista viineistä. Drinkkivalikoimaan taas panostetaan myös alkoholittomien juomasekoitusten osalta.

Muodonmuutos tuo ravintolaan myös runsaasti lisää salitilaa. Remontin yhteydessä kabinettitilan seinän sisältä löytyi vanha, kiinni muurattu oviaukko, jonka avaamalla saatiin kaksi huonetta ravintolasalikäyttöön. Lasinen liukuovi mahdollistaa tilan jakamisen edelleen esimerkiksi yksityistilaisuuksia ajatellen.

Näyttävät kaari-ikkunat on puolestaan saatu avautumaan kauniisti täyteen mittaansa, kun lämpöpatterit kotelointeineen poistettiin edestä.

Sisustussuunnittelu on suunnittelutoimisto Muotoan Maiju Koskisen ja Minttu Määtän käsialaa. Uudistus on toteutettu niin henkilökunnan toiveita kuin ravintoloitsija Jaakko Sinivuortakin herkällä korvalla kuunnellen.

– Meillä on ollut tässä hyvä tiimi. Uudistusta on suunniteltu pitkään ja olemme saaneet olla alusta asti prosessissa mukana vaikuttamassa. Se on ollut inspiroivaa, Rask summaa hymyillen.

Ravintola avautuu lauantaina 17.2.2024 klo 15. Avajaispäivänä ei ole lounasta.

Bistro Henriks, Satamakatu 7

Aliisa Salminen ja Jennimari Rask ovat työskennelleet tiiminä aikaisemminkin, silloin Tiiliholvissa. Paljasjalkaiset tamperelaiset odottavat innolla tamperelaisen klassikon avautumista uudistuksen jälkeen.