panoraamasauna-sauna-ilta-kohokohdat
Panoraamasaunan lauteilta on messevät näkymät ympäri kaupungin keskustan.

Ihan äkkiseltään ei uskoisi, että näkymiltään luksukkain ja epäilemättä puitteiltaankin kaupungin kärkipään sauna sijaitsee opiskelija-asuntorakennuksen huipulta. 16-kerroksisen Espantornin ylimmän kerroksen Panoraamasaunalta näkee nimensä mukaisesti 360 astetta ympäri ja yli kaupungin kaksine järvineen. Lauteilla löylytellessä saattaa melkein lähettää Torni-hotellille savumerkkejä. Terassilla grillatessa ainakin, myös Näsinneulan suuntaan.

panoraamasauna-kitara-kohokohdat
Saunalla saa vapaasti vaikka kajautella ja kitaroida.

Tampellan esplanadin päässä sijaitsevalla Panoraamasaunalla voi järjestää mainiosti niin kokouksia, palavereja, edustustilaisuuksia kuin vaikkapa kaveriporukan illanistujaisia kitaralla musisoiden. Saunaa seurustelutiloineen vuokraa ja sinne tarvittaessa tarjoamiset taituroi 4Catering, jolla on jo ennestään erilaisia ja erikokoisia saunatiloja löylyttelevälle kansalle niin keskustan alueella kuin maaseudun savusaunaisessa rauhassakin.

Ikkunallisen näköalasaunan lauteille mahtuu kerralla kymmenkunta saunojaa väljän leppoisasti, pienipeppuisia taajempaankin. Vilvoittelemaan pääsee koko talon kiertävälle terassille, jolla voi sovittaessa vaikka grillaillakin.

– Vaikka tämä on ihan keskustassa, niin silti täällä korkeuksissa on tavallaan arjen ulkopuolella. Äänieristys on myös hyvä, joten täällä saa kyllä ihan rauhassa olla, Mikko Törrö kuvailee.

panoraamasauna-sisustus-kohokohdat
Sisustussuunnittelu on Arkkitehtuuritoimisto Tiina Vimparin ja Tuomo Nakarin käsialaa.

Myös sisustussuunnittelussa ja kalustuksessa on käytetty paikallista osaamista. Sisustuksesta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Tiina Vimpari ja Tuomo Nakari.

– Saimme TOASilta toimeksiannon suunnitella sisustus. Halusimme käyttää pitkälti paikallisia, tuntemiamme yhteiskumppaneita ja tehdä sisustuksen mahdollisimman ajattomaksi, kepeäksi ja muunneltavaksi – ja kuitenkin viihtyisäksi. TOASkin innostui tästä ideasta, Tuomo Nakari kertoo tyytyväisenä.

Mm. pikkujakkarat ja pöydät ovat Bongo Oy:n tuotantoa, puiset nojatuolit taas Nikari Oy:n. Naulakot ovat Monena Oy:ltä ja sohvatyynyissä näkyy Mööpelivaattureiden kädenjälki.

panoraamasauna-terassi-kohokohdat4Catering on luonnonhelmasta Pyynikiltä käsin toimintaansa operoiva pitopalvelu, jonka keittiöön raaka-aineet saapuvat pitkälti Kauppahallista, liha sekä kala aivan täysin. Nygrenin messevän runsaasta kalatiskistä kelpaakin käydä ammentassa eväkkäitä ruoanvalmistukseen.

panoraamasauna-mikko-torro-kohokohdat
Mikkö Törrö

– Teemme ruoan huolella alusta asti itse. Meillä on valmiita menukokonaisuuksia Panoraamasaunan vieraiden käyttöön, mutta tarvittaessa räätälöimme kaiken joustavasti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan, Törrö kuvailee.

Panoraamasaunalle mahtuu maksimissaan 50 henkilöä. Kokous- ja viihtymisvarusteina löytyy 65-tuumainen televisio, johon saa yhdistettyä tietokoneen. Lisäksi on kaiuttimet ja langaton internetyhteys. Tilaa saunoineen voi vuokrata ruokatarjoiluilla tai ilman. Myös omat juomat voi tuoda.

Saunatilojen komea 3D-virtuaaliesittely löytyy Panoraamasaunan kotisivulta.

VARAUSTIEDUSTELUT

KOTISIVU

Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy

panoraamasauna-ilta-nasijarvi-kohokohdat